Vantaalle uusi tehoelektroniikkatehdas

UPS-laitteita valmistava Eaton rakentaa Vantaalle uuden tuotantolaitoksen. Uuteen, entistä suurempaan laitokseen siirtyy myös nykyisin Espoon Koskelossa sijaitsevan tehtaan toiminnot. Uuden tehtaan pitäisi valmistua ensi vuoden loppuun mennessä.

Vantaalle Kehä III:n varrelle Tuupakkaan rakennettavan tuotantolaitoksen pinta-ala on 16 500 neliömetriä, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä. Uusi tuotantolaitos tulee työllistämään jopa sata ihmistä enemmän kuin nykyinen tehdas.

Uudelle tehtaalle tarvitaankin lisää työvoimaa, sillä uusia tehtäviä avautuu käyttöpalveluihin, tutkimukseen ja kehitykseen, myyntiin sekä tekniseen tukeen.

Nykyisin vuodesta 1962 toiminut yritys työllistää  Suomessa kaikkiaan 250 työntekijää. Päätös isomman tehtaan rakentamisesta tehtiin Espoon tehtaan kasvaneen kysynnän perusteella. Uusiin tiloihin sijoittuvat tehtaan lisäksi tulee kehitys- ja tutkimustoimintaa, varastot, myynti ja huolto.

Tuotantolaitokseen tulee tuotannon lisäksi myös testausalue, joka auttaa tuotekehitystä ja esittelee yrityksen tuotteita toiminnassa. Uusi laitos tulee toimimaan myös Eatonin Critical Power Solutions -yksikön Euroopan pääkonttorina ja datakeskusosaamisen keskittymänä.