Käytettyjen kännyköiden Japanin myyntiin suomalaisosaamista

Japanin suurimpiin kauppahuoneisiin kuuluva Marubeni hakee Suomesta nettikauppaosaamista käytettyjen kännyköiden kauppaan. Yritys sijoittaa samalla myös suomalaiseen alan startup-yritys Nordic Mobile Trustiin.

Japanilaisen Marubenin j tarkoituksena on auttaa NMT:tä jatkokehittämään mobiililaitteiden vertaiskauppa-alustaa (uus.io), jolla kuluttajat voivat ostaa ja myydä käytettyjä älypuhelimia.

Kuva: BusinessFinland

Suomalaisyrityksen alusta mahdollistaa tekoälypohjaisen markkina-arvolaskennan ja automaattisen laitetunnistuksen avulla. Yritys on saanut tukea kehitykseen myös Business Finlandilta

’’T&K-lainan avulla NMT on pystynyt kehittämään ja kaupallistamaan konseptinsa poikkeuksellisen nopeasti ja saamaan yhteistyökumppanikseen merkittävän kansainvälisen toimijan, Marubenin’’, toteaa Business Finlandiin kuuluvan Invest in Finlandin asiantuntija Helvi Väisänen.

Kuva: Swappie

Marubeni aikoo kehittää käytettyjen älypuhelinten vertaismarkkinoita Japanissa, mutta myös maissa. Yhteistyön kautta NMT saa japanilaisyritykseltä tarvitsemaansa tukea, jotta siitä voi tulla myös maailmanlaajuisesti johtava mobiililaitteiden markkinapaikka. Lisäksi kumppanuus auttaa yrityksiä panostamaan yhdessä kiertotalouden kehittämiseen.

Maailmalla käytettyjen älypuhelinten markkinat laajenevat nopeasti. Suomessa on NMT:n lisäksi alan osaamista laajemminkin. Yksi tunnetuimpia on Swappie, joka on kasvattanut toimintojaan viime vuosina nopeasti. Yritys kunnostaa käytettyjä puhelimia Helsingin lisäksi Viron tehtaallaan.

Lisää: Nordic Mobile Trust NMT (LINKKI), Marubeni (LINKKI), Business Finland (LINKKI), Swappie (LINKKI) ja aiemmat käytettyjä kännyköitä (Swappie, muut) käsittelevät  uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuvituskuva: UT, muut NMT ja Swappie