Entistä ergonomisempi pystyhiiri

Logitech tuo myyntiin langattomasti toimivan pystymallisen ergohiiren, joka lupaa tarjota käyttömukavuutta etenkin pienille ja keskikokoisille käsille. Uutuuden luvataan ehkäisevän myös rasitusvaivoja. Hiiri tukee Bluetooth LE ja Bolt-yhteyksiä. Mukana esittelyvideo.

Pitkiksi venyneet työpäivät näyttöpäätteen edessä aiheuttavat toisinaan ranteen ja käsivarren rasitusta. Siihen hakee ratkaisua Logitechin uusi pystymallinen  Lift-hiirimalli. Pystyn käyttöasennon ansiosta kämmenosan ei tarvitse taipua hiiren päälle.

Pystymallista hiirtä käytetään kämmen pystyasennossa ikään kuin kättelyasennossa, jolloin pikkusormi nojaa pöytätasoa vasten. Tämä vähentää käsivarteen kohdistuvaa rasitusta, mikä ehkäisee lihasten ärtymistä ja rasittumista tehokkaasti.

Hiiren peukalotuki ja kumipäällysteinen pinta tuntuvat miellyttävältä pitkissäkin työjaksoissa. Hiiren 57 asteen käyttökulma vähentää ranteen ja käsivarren rasitusta, mikä tekee käytöstä mukavaa käden luonnollista asentoa tukien.

Langattoman Lift-hiiren koko on sovitettu pienille ja keskikokoisille käsille. Lisäksi hiiri on saatavana myös vasenkätisenä mallina ja kolmella eri värillä, joita ovat grafiitinmusta, luonnonvalkoinen ja roosanpunainen.

Uuden pystyhiiren suunnitteluvaiheisiin kuuluivat yrityksen oman ergonomialaboratorion käyttötestit, mutta lisäksi uutuus saanut myös yrityksen mukaan hyväksynnän maailman johtavilta ergonomiaa tutkivilta instituuteilta.

Hiiren SmartWheel-vierityspainike mahdollistaa nopean ja tarkan hallittavuuden isoja tiedostoja ja verkkosivuja selatessa.

Hiiri on yhteensopiva Windows-, macOS-, Linux-, Chrome OS-, iPadOS- ja Android-käyttöjärjestelmien kanssa Bluetooth Low Energy -tekniikkaa hyödyntäen.

Vaihtoehtoisesti hiiri voidaan liittää myös USB-liitännän kautta Logi Bolt -vastaanottimella. Lisäksi Logitech Flow -toiminto mahdollistaa hiiren vaivattoman käytön jopa kolmen eri laitteen välillä.

Logitech Lift on valmistettu myös osin kierrätysmuovista, jonka määrä vaihtelee hiiren värin mukaan. Grafiitinmustan muovin kohdalla määrä on 70 prosenttia, kun taas valkoisessa ja roosanpunaisessa hiiressä kierrätysmuovia on 54 prosenttia.

Lisää: Logitech (LINKKI), Lift-pystyhiiri (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI).