Tämä on palkittu Läpsteri – kuukauden valinta

Uuden tuotteen kehittäminen on monimutkainen prosessi, mutta sitä on myös osuvan ja erottuvan tuotemerkin tai nimen keksiminen uudelle tuotteelle. Yksi viime aikojen hauskimpia on helsinkiläisyrityksen Läpsteri, joka on suojattu jopa patentti- ja rekisterihallituksen rekisteröinnillä.

Vuosi sitten huhtikuussa 2021 Läpsteri rekisteröitiin helsinkiläisen ErgoFinlandin tavaramerkeiksi sekä sanamerkkinä että kuviomerkkinä. Yhtiössä oli haettu nimeä sylitasolle läppärimikroja varten.

Nimi  Läpsteri pulpahti esiin ErgoFinlandin kahvipöytäkeskustelussa. Omaperäinen ja erottuva sana napattiin yrityksessä heti käyttöön.

Samalla ymmärrettiin, että naseva nimi kiinnostaisi varmasti Suomessa muitakin ja se kopioitaisiin tuota pikaa. Siksi yritys päätti nopeasti suojata oivalluksensa ja saada yksinoikeuden sanan käyttöön.

PRH:ssa kuukauden tuotemerkiksi valinta tehdään kerran kuukaudessa. Tosin valinta ei kohdistu aivan uusiin vaan jo edellisen vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityihin tavaramerkkeihin. Valintaan vaikuttavat muun muasa tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Lisää: ErgoFinlandin Läpsteri (LINKKI), PRH:n kuukauden tavaramerkkivalintoja ja ohjeita oman tavaramerkin hakemiseen (LINKKI).

Kuva: ErgoFinland