Metropolia avaa uuden väylän Nokiaan

Ammattikorkeakouluna Metropolia pyrki ratkaisemaan ICT-alan koulutuksen ja työn kohtaanto-ongelmaa aloittamalla uuden koulutusväylän, joka voi tuottaa työpaikan Nokiassa tai muissa ICT-alan yrityksissä. Koulutus tapahtuu TE-toimistojen ja Uudenmaan ELY-keskuksen tukemana.

Suomalainen ohjelmisto- ja ICT-palveluyhtiöt pystyisi palkkaamaan alan järjestön mukaan arviolta 10 – 15 000 uutta työntekijää, joita valmistuu kuitenkin oppilaitoksista vuosittain vain vajaat 4 000. Puute osaavasta väestä on rajoittanut alan kasvua jo pitemmän aikaa.

Kesäkuussa Metropolia ammattikorkeakoulu avaa kahden vuoden insinöörin AMK-työvoimakoulutusväylän, jonka valmistuneille taataan esimerkiksi työhaastattelu Nokialla. Tietoliikennejätti on tehnyt yhteistyötä ICT-alan osaajapulan helpottamiseksi jo aiemminkin.

Yhteistyön muotoja ovat olleet tutkinto-opiskelijoiden työelämäharjoittelut, opinnäytetyöt ja erilaiset innovaatioprojektit.

“Haluamme nyt jatkaa hyvää yhteistyötämme Metropolian kanssa tarjotaksemme työvoimakoulutukseen osallistuville väylän työllistyä Nokialle”, sanoo yksikköjohtaja Mikael Lindblad Nokialta.

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) -koulutus järjestetään työvoimakoulutuksena, ja se on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille tai osa-aikatyötä tekeville. Koulutuksen tavoitteena on tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) -tutkinnon suorittaminen joustavien henkilökohtaisten oppimispolkujen avulla.

Koulutus on Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Opiskelu on täysipäiväistä ja kestää puolestatoista vuodesta kahteen vuoteen riippuen aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta.

“Koulutuksen tarkoituksena on saada tutkinto-opiskelijat työllistymään ICT-alalle joustavasti jopa opintojen aikana, jolloin tutkinnon voi viimeistellä työn ohella. Koulutuksesta valmistuneilla on monipuoliset työskentelymahdollisuudet ohjelmistoinsinööristä tietoturva-asiantuntijaksi”, kertoo Janne Salonen, ICT:n ja tuotantotalouden osaamisaluepäällikkö Metropoliasta.

Kuvituskuva: Nokia

Päivitetty