Intialaisyritys perustaa innovaatiokeskuksen Helsinkiin

Intialainen Tech Mahindran tutkimus- ja kehitysyksikkö Makers Lab perustaa Helsinkiin Quantum Center of Excellence -yksikön. Uuden keskuksen avulla halutaan nopeuttaa kvanttiteknologioiden globaalia käyttöönottoa ja kaupallistamista tietoliikenteessä ja terveysratkaisuissa.

Helsingin lisäksi Tech Mahindran Makers Lab perustaa huippuyksiköt Intian Puneen ja Hyderabadiin johtamaan yhteisinnovointia sekä tutkimusta ja kehitystä eri toimialoilla ja sektoreilla. Niitä ovat televiestintä, 5G, energia-ala ja terveydenhuolto.

Uudesta Makers Labista rakentuu yli kahdensadan kvanttikoneoppimisen asiantuntijan ja viiden tutkijan ryhmästä. Ilmoitus innovaatiokeskuksien perustamisesta esiteltiin työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilän ja alivaltiosihteeri Petri Peltosen vetämän yritysdelegaation Intian vierailulla tänään.

”Suomi on yksi Euroopan johtavista kvanttiteknologian maista. Toivotan Makers Labin lämpimästi tervetulleeksi rakentamaan yhteyksiä suomalaiseen elinkeinoelämään ja innovaation huipputoimijoihin”, sanoi työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilä tiedotteessa.

Intialaisyhtiön Helsingin yksikkö tulee selvittämään kvanttilaskennan ongelmalauseita ja toimii osallistamisen innovoinnin keihäänkärkenä sekä kehittää projekteja eri aloille, kuten petosten tunnistamisessa, rahoitusportfolion optimoinnissa, lääkkeiden kehittämisessä, täsmälääketieteen hoidoissa ja saumattoman diagnostiikan kehittämisessä sekä 5G-kaistanleveyden optimoinnissa.

Intialaisyrityksen yksikkö voi helpottaa lisäksi kvanttilaskennan koulutusta, testausta ja T&K-toimintaa. Uudet 5G- ja 6G-verkot voivat tarjota tutkimuksella maailmanlaajuisen kattavuuden ja vahvistaa organisaatioiden digitaalista muutosta laajemminkin.

’’Uudet QNxT-yksikkömme vahvistavat kykyämme tehdä tutkimus- ja suunnittelutyötä. Se auttaa myös meitä toteuttamaan projekteja tehokkaasti sekä ratkaisemaan monimutkaisia asiakashaasteita kvanttilaskentaa hyödyntämällä,” kertoo intialaisen Tech Mahindran strategia- ja kasvujohtaja Jagdish Mitra.

Lisää: Tech Mahindra (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock