Taajuusmuuttajavalmistaja saa uuden suomalaisvetäjän

Suomessa toimiva Danfoss on nimittänyt taajuusmuuttajatoimintojen uudeksi vetäjäksi lokakuusta alkaen ABB:ssa toimineen Mika Kuljun. Nykyinen Vesa Laisi siirtyy samalla eläkkeelle. Laisi tuli yrityksen johtoryhmän jäseneksi kahdeksan vuotta sitten kun yritys osti vaasalaisen Vaconin.

Mika Kulju on ollut ABB:n palveluksessa vuosina 1992–2021. Hän on toiminut viimeksi ABB Drive Products -divisioonan globaalina johtajana. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus erilaisista globaaleista ja paikallisista tehtävistä taajuusmuuttajaliiketoiminnassa.

Koko tanskalainen Danfoss-konserni työllistää maailmanlaajuisesti 40 000 henkilöä. Viime vuonna koko yrityksen liikevaihto oli 7,5 miljardia euroa. Suomessa yrityksellä on yksiköt Vaasan lisäksi Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereellaja Vantaalla.

Danfoss vahvisti vuonna 2014 Vacon-ostolla asemaansa globaalissa sähköistämisessä sekä auto- ja meriteollisuudessa. Nykyisin Danfoss Drives on ABB:n ohella näkyvä hahmo sähköistämisessä ja sähkömoottoreiden nopeuden portaattomassa säädössä.

Danfoss panostaa lisää alan osaamiseen. Viimeksi tanskalaiskonserni ilmoitti, että se yhdistää Drivesiin kuuluvan Silicon Power -tehoelektroniikkatoiminnot saksalainen Semikronin kanssa uudenlaisten tehopuolijohteiden ja järjestelmien kehittämiseksi.