Fennian muotoilupalkinnot – päiväkotikonseptista älyohjaamoon

Suomalaisen päiväkodin konseptointi vientituotteeksi toi Helsinki International Schoolsille 15 000 euron Fennia Prize Grand Prix -palkinnon. Muita palkittuja olivat myös Ponssen älyohjaamo ja kunniamaininan saaneet Kempowerin latausasema ja Vaisala Indigo-käsimittari.

Fennian muotoilukilpailun voittaja on suomalaiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva konsepti, jossa päiväkoti on tuotteistettu vientituotteeksi.  Fennia Prize -muotoilukilpailun järjestävät Design Forum Finland ja vakuutusyhtiö Fennia yhdessä Patentti- ja rekisterihallituksen ja eläkeyhtiö Elon kanssa.

Kilpailussa jaettin pääpalkinnon lisäksi neljä Fennia Prize Winner -palkintoa, jotka saivat tänä vuonna metsäkonevalmistaja Ponssen uuden Scorpion-koneen älyohjaamosta, Posti palvelu-uudistuksestaan, Nokian renkaat Intuitu -älypyöristään ja Myssy uudesta farmi-konseptistaan.

Muotoilukilpailun kunniamaininnan saivat lisäksi Framery One -työtilasta, Genelec 6040R aktiivikaiuttimesta, Hologic/Mobidiag Novodiag-diagnosointilaitteesta, Isku MyFlow-kalusteista ja Kempower sähköajoneuvojen pikalatausratkaisusta.

Fennian kunniamaininnan saivat myös Mysodan hiilihapotuslaite, Ponsian nykytaide osana muotoilua ja arkkitehtuuria -palvelu, Tablebedin pöydästä sängyksi 10 sekunnissa ratkaisu sekä Vaisala Indigo-käsimittari.

Muotoilupalkintojen rinnalla Patentti- ja rekisterihallitus jakoi IPR Excellence -kunniamaininnan immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä. kahdelle yritykselle, kaiutinvalmistaja Genelecille mallioikeuksien, patenttien ja tavaramerkkien suojaamisesta ja hiilihapotuslaiteen tekijälle Mysodalle tavaramerkin ja mallioikeuksien suojaamisesta.

Lisää: Fennia muotoilupalkinnon saaneet 2007-2022 (LINKKI) ja voittajat 2022 tarkemmin (LINKKI) ja palkintojulkaisu 2022 (LINKKI, pdf) ja aiemmat Fennia-muotoilukilpailua käsitelleet uutiset (LINKKI).