Osaajapula muuttuu entistä hurjemmaksi

Valtaosa suomalaisista startup- yrityksistä arvioi kasvattavansa henkilöstöään lähitulevaisuudessa, mutta ongelman muodostaa alan ensimmäisen barometrin mukaan paheneva osaajapula.  Yli puolet startup-yrityksstä  kertoo työvoiman puutteen olevan este kasvulle.

Tulokset ovat ensimmäisestä Suomen startup-yhteisön (SSY) markkinabarometristä, joka kartoittaa startup-ekosysteemissä toimivien yritysten ja sijoittajien näkemyksiä omasta sekä ympäröivästä taloustilanteesta.  Jatkossa barometri julkaistaan neljännesvuosittain.

Startup-barometriin vastanneet yritykset ovat viimevuosien aikana kasvattaneet merkittävästi henkilöstöään. Kasvun esteiksi koetaan tällä hetkellä kuitenkin osaavan työvoiman puute, josta on saatu viitteitä myös muista tilastoista.

Barometrin mukaan startup-yrityksillä on edellen vahva luotto omaan kasvukykyyn, mutta vastaavaa luottamusta ei löydy ympäröivään taloustilanteeseen. Uusimpana Venäjän aiheuttama turvallisuustilanteen heikkeneminen lähiympäristössämme aiheuttaa huolta.

Lisää: Startup-yhteisö (LINKKI)