Teollisuuden työpisteisiin biomuoviset säilytyskotelot

Tuotanto- ja huoltotilojen kalusteita ja säilytysratkaisujen valmistava Treston tuo markkinoille ensimmäisenä maailmalssa puupohjaisesta biomuovista valmistetut Biox-laatikot. Niiden materiaalista yli 90 prosenttia on peräisin uusiutuvasta puusta, joka saadaan metsäteollisuuden sivuvirroista ja sertifioiduista metsistä.

Trestonin classic-sarjan ja keskimmäisenä uusi puupohjaisesta biomateriaalista valmistettu Biox laatikko.

Uusien laatikoiden materiaali tulee suomalaiselta metsäyhtiö UPM:ltä ja läpinäkyvien etikettisuojien ja välijakajien materiaali puolestaan on peräisin suomalaiselta startup-yritykseltä Woodlylta.

Ensimmäisenä Treston tuo myyntiin metsänvihreät hyllylaatikot, ja myöhemmin syksyllä myös muita säilytyslaatikoita ja -ratkaisuja, jotka vastaavat ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään perinteisiä muovilaatikoita. Tosin tarjolla ei ole ESD-versioita.

Treston jatkaa puupohjainen biomuoviversion rinnalla 100-prosenttisesti kierrätetty muovia hyödyntävien  Rebox (Kennoset) -laatikoiden sekä  perinteiset muovitlaatikoiden valmistusta. Ne valmistetaan  polypropeenista (PP) ja kirkkaat laatikot polystyreenistä (PS). Niistä on erikseen tarjolla ESD-suojattuja malleja.

”Pitkän aikavälin tavoitteenamme on kuitenkin tarjota kaikille fossiilipohjaisille muovituotteille ja -osille ympäristöystävällinen hiilineutraali vaihtoehto ja lopulta kokonaan hiilineutraali teollisuuden työpiste”, sanoo Trestonin toimitusjohtaja Esa Siljander.

Muovipohjaiset säilytyslaatikot ovat tärkeä osa teollisuuden työpisteitä, joita Treston on toimittanut jo yli 50 vuotisen aikana yli 500 000 eri puolille maailmaa niin perinteisen teollisuuden kuin uusia teknologioita valmistaviin yrityksiin.

Lisää: Trestonin hyllylaatikot (LINKKI)