Sähköautojen latauskeksintö voitti startup-kisan ja Siili robottikisan

Sähköautojen pilvipohjaisen pilvipohjaisen pienitehoisen sähköautojen type2-latausaseman kehittänyt Hidas Technologies (Greenele Oy) palkittiin eilen Teknologia22-messujen iltajuhlassa startup-kisan voittajaksi. Messuilla jaettiin ensimmäistä kertaa myös 3D-tulostuspalkinto EOS Finlandille ja TiES:n Amazing Robots -kilpailun voitti Siili-robotillaan Aalto-yliopiston opiskelijaryhmä.

Startup-kisan voittaja Hidas Technologiesin (Greenele Oy) toimitusjohtaja Lavan Khoshnas.

Messujen startup-kilpailussa voittaneen Hidas Technologies/Greenelen lataustuotteessa  hyödynnetään olemassa olevaa infrastruktuuria, johon kuuluu tunnistautuminen, mittarointi, laskutus, kuormanhallinta.

Robottikisan voittajat Aalto-yliopiston (vas.) Valentin Rainio ja Sakari Harjunpää.

Mukana loppufinaalissa olivat Hidas Technologiesin lisäksi Ai2Ai ,  AISpotter, Biovaaka, Bloft Design Lab,  CeLLife ja Forciot. Palkintosumma oli 20 00 euroa.

Teknologiamessuilla jaettiin ensi kertaa myös 3D-tulostuspalkinto EOS Finland Oy:lle, joka palkittiin erityisesti metallin teollisuustason jauhepetisulatuksen kehittämisestä. Palkinnon vastaanotti EOS Finland toimitusjohtaja Olli Nyrhilä.

Tietotekniikan ja elektroniikan seuran (TiEIS) robottikisassa 1. palkinnon voitti Aalto-yliopiston opiskelijajoukkue. Ykkössijalla Valentin Rainio ja Sakari Harjunpää saivat RoboSiilillään 10 000 euron palkinnon.

Muita voittajia olivat 2. sijalle tullut Aalto-yliopiston toinen oukkue FireCorp (palkintona 5000 euroa) ja kolmanneksi  tullut Jyväskylän yliopiston opiskelijajoukkue SmileBot-robotillaan (2000 euroa).  Kaikkiaan finaalissa oli kuusi joukkuetta.

Aloituskuva:  Nokian teknologiajohdossa pitkään toiminut Yrjö Neuvo oli mukana messujen robottitapahtumassa.