Vantaalle uusi piikiekkotehdas – 500 uutta työpaikkaa

Piikiekkovalmistaja Okmetic rakentaa nykyisen Vantaan tehtaansa viereen uuden piikiekkotehtaan. Laajennuksen myötä yhtiö pystyy vastaamaan entistä paremmin elektronisten erikoiskomponenttien vauhdittamaan piikiekkojen kysyntään. 

Kiinalaisomistuksessa oleva Okmetic rakentaa uuden tehtaan Vantaan nykyisen tehtaansa viereen Vantaan Koivuhakaan. Rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2022, riippuen lupamenettelyn edellyttämien kunnallisten päätösten aikataulusta.

Investoinnin odotetaan yli kaksinkertaistavan tuotantokapasiteetin ja liikevaihdon sekä tuovan yli 500 uutta työpaikkaa kiekkotuotantoon. Lähes 400 miljoonan euron investointi on yrityksen historiassa selvästi suurin. Tuotantoon tehdas on tulossa vuonna 2025.

Okmeticin uusi tehdas rakentuu nykyisen tehtaan vierelle.

Yli 40 000 m2 (puhdastilaa n. 6 000 m2) käsittävä tehdasrakennus asmoituu nykyisen tehtaan viereen, jolloin saadaan paremmin synergiaa tehtaiden välille.

Nykyiseen tehtaaseen Okmetic on lisäksi investoinut viiden vuoden aikana yli sata miljoonaa euroa tuotannon kasvattamiseen.

Erityisesti markkinoilla on ollut tarvetta korkean lisäarvon piikiekoista asiakaskohtaisten MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen.

’’Isommassa kuvassa investointi voidaan nähdä myös osana eurooppalaista pyrkimystä kohti vahvempaa omavaraisuutta puolijohteiden arvoketjussa. Pääpaino on kuitenkin globaaleilla markkinoilla’’, kertoo Okmeticin toimitusjohtaja Kai Seikku.

SOI-kiekkojen (Silicon-On-Insulator) tuotanto keskitetään myös tehtaan valmistuttua nykyisen tehtaaseen ja 200 mm:n DSP-kiekkojen (Double Side Polished) ja SSP-kiekkojen (Single Side Polished) tuotantoa ja kiteenkasvatusta laajennetaan uuden tehtaan  puolelle. Uuteen tehtaaseen tulee myös modernit laitteet ja tuotantolinjat, ja huomiota kiinnitetään myös energiatehokkuuden parantamiseen sekä tiukentuvien ESG-standardien noudattamiseen.

Uuden investoinnin myötä yhtiö palkkaa yli 500 uutta työntekijää Vantaalle. Rekrytoinnit pitävät sisällään niin toimihenkilöitä kuin tuotannon työntekijöitä. Yrityksen tämänhetkinen henkilöstömäärä on noin 600.

Alkuaan Nokian ja Outokummun vuonna 1985 perustama Okmetic on ollut vuodesta 2016 lähtien osa kiinalaista NSIG-yhtiötä (National Silicon Industry Group). Pörssiin Okmetic listautui vuonna 2000.

Lisää: Verkkovideo Okmeticin piikiekkotehtaasta (LINKKI, youtube)

Kuvat: Okmetic