Samsung tunnetuin tuotemerkki – Nokia neljäs

Samsung oli viime vuonna suosituin kulutuselektroniikan tuotemerkki Suomessa. Perässä tulivat Sony ja printterimerkkinä tunnettu Canon.  Nokia oli YouGovin selvityksen mukaan neljännellä sijalla pistein 24.7. 

Markkinatutkija YouGov koostaa vuosittain listan vahvimmista teknologiamerkeistä kuutta eri mielikuvamittaria käyttäen, kuten laatu, yleismielikuva, vastine rahalle, suositteluhalukkuus, maine ja tyytyväisyys.

Lisensoituna kännykkämerkkinä Nokia on parantunut asemiaan silti selvästi edellisestä mittausjaksosta +4,7 pistettä. Samalla teleyritys Elisa seuraa Nokiaa vain 0,8 pistettä jäljessä sijoittuen viiden parhaan joukkoon.

Samsung oli maailmanlaajuisesti myös suosituin YouGovin listan kärjessä 122 pisteellä. Kärkisija johtunee yrityksen kuluttajatuotteiden laajasta valikoimasta. Monella kilpailijan tuotevalikoimat ovat selvästi kapeammat.

Maailmanlistalla  toiseksi Samsungin jälkeen sijoittui Sony ja kolmanneksi Apple . Televisiomerkkeinä tunnetut LG ja Philips olivat neljännellä ja viidennellä sijalla.

Global Consumer Electronics Rankings -selvitys kattoi  kaikkiaan 16 markkina-aluetta (Australia, Kiina, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Intia, Indonesia, Japani, Alankomaat, Norja, Saudi-Arabia, Ruotsi, Arabiemiirikunnat, Iso-Britannia ja Yhdysvallat). Tiedot kerättiin 01.04.2021 – 31.03.2022.

Kuvituskuva: Samsung