Helsingin kyberturvallisuustapahtuma kiinnosti

Viime perjantaina päättynyt Helsingin Cyber Security Nordic 2022 -tapahtuma keräsi vuoden taon jälkeen yhteen vajaat puolitoistatuhatta alan ammattilaista ja päättäjää. Lisäksi tapahtumaan osallistuttiin myös verkon kautta.  Viime vuonna tapahtuma järjestettiin vain verkossa.

Viron entinen presidentti Toomas Hendrik Ilves.

Pariinkin kertaan siirretyssä kyberturvallisuuden tapahtumassa oli esillä monet kyberuhat ajankohtaisen Ukraina-tilanteen lisäksi. Tapahtumassa keskusteltiin kyberdiplomatiasta ja alan verkottumisesta. Suomen Nato-liitos toi uutta puhtia tapahtumaan. Keynotepuheenvuoron piti Viron presidenttinä toiminut Toomas Hendrik Ilves.

”Natoon liittymisen ja digitaalisen Euroopan turvallisuuden edistämisen aalloilla tapahtuma onnistui tänä vuonna yhdistämään aiempaa enemmän eri ammattialojen asiantuntijoita keskustelemaan kyberturvallisuudesta”, sanoo Peter Sund, kyberalan (FISC) toimitusjohtaja. Venäjän Ukraina-sota ja Nato-liitos tuovat mukanaan laajaa kyberosaamisen tarvetta.

Tilaisuudessa kuultiin kahden päivän aikana kahdeksan kyberalan keynote-esitystä ja yli 20 muuta asiantuntijapuheenvuoroa kyberhyökkäyksistä varautumiseen ja ratkaisuihin. Yksi tapahtuman tunnetuimmista puhujista oli Trend Micron varapresidentti Rik Ferguson, joka  keräsi pääsalin viimeistä tuolia myöten täyteen esityksellään ”Project 2030; Scenarios for theFuture of Cybercrime.

Laajan seminaaritarjonnan lisäksi paikalla oli 41 näytteilleasettajaa. Lisäksi suomalainen tietoturvapalveluita tuottava Nixu Corporation isännöi tapahtuman yhteydessä toimittajavierailun nk. tilannehuoneeseensa, mikä kertoi, että kyberturvallisuus on saanut myös yleismediat kiinnostumaan kyberturvallisuudesta aiavan uudella tavalla.

Helsingin tapahtumassa jaettiin myös Cyber Security Award -kyberturvallisuuspalkinto, jonka sai tänä vuonna Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori, sotatieteiden tohtori, eversti evp. Martti Lehto. Palkinnon arvo oli  10 000 euroa ja tänä vuonna palkinnolla haluttiin korostaa erityisesti kyberturvallisuuden osaamisen ja koulutuksen merkitystä alalle.

Seuraavan kerran Cyber Security Nordic järjestetään Helsingissä  7.-8.11.2023.

Kuva: Suomen messut

Päivitetty