Ponsselle muotoilupalkinto älyohjaamosta

Metsäkonevalmistaja Ponsse on saanut jo toistamiseen kiitosta uudesta Scorpion koneensa älyohjaamostaan. Kotimaisen Fennia-palkinnon lisäksi yritys on saanut ohjaamolla alan arvostetuimpiin muotoilupalkintoihin kuuluvan IF Design Award -palkinnon. Scorpionin Future Cabin -ohjaamoa kiiteltiin erityisesti sen  ergonomian parantamisesta ja viihtyisän työympäristön luomisesta metsäkoneenkuljettajalle.

Yksi näkyvimmistä muutoksista Future Cabin -ohjaamossa on uusi yksiosainen etuikkuna, joka yltää ohjaamon katolle saakka. Näin se tarjoaa entistäkin paremman näkyvyyden ja turvallisen työskentelyn vaihtelevissa olosuhteissa.

’’Olemme erittäin tyytyväisiä, että Future Cabin -ohjaamo on arvostettu iF Design Award -kilpailussa näin korkealle. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu asiakkaillemme, erinomaista työtä tehneelle projektiryhmälle sekä suunnittelutoimisto Aivanille’’, jakaa kehuja Ponssen teknologia- ja tuotekehitysjohtaja Juha Inberg.

Vuodesta 1954 lähtien iF DESIGN AWARD on ollut maailmanlaajuisesti tunnustettu tavaramerkki erinomaisesta suunnittelusta. Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 10 776 tuotetta ja projektia arvioitavaksi 57 eri maasta.

Suomesta vuoden 2022 muut palkitut ovat Nokia-kännyköillään HMD Global, Valtra N5-traktoristaan ja GE Healthcare potilastarkkailulaitteestaan. Palkinnot luovutetaan voittajille Berliinissä 16.5.2022 järjestettävässä tilaisuudessa.

Toukokuussa Ponsse sai Scorpionin älyohjaamoilla jo Fennia Prize Winner  – palkinnon. Se oli viime vuosien tulosta panostuksista uusimpaan digitekniikkaan ja muotoiluun. Uusimpana yritys on perustanut tytäryhtiö Epecin kanssa tuotekehitysyksikkö Turkuun, joka keskittyy uusien liikkuvien työkoneiden ohjelmisto- ja automaatiosuunnitteluun, avustaviin ja autonomisiin järjestelmiin sekä sähköisen voimansiirron järjestelmiin.

Lisää: Kaikki If-muotoilupalkitut 2022 (LINKKI), muut suomalaispalkitut (LINKKI) ja aiempi Uusiteknologia.fi:n Ponssen älyohjaamon Fennia2022-palkintouutinen (LINKKI).