Suomalaisyritykseltä 5G-privaattiverkko Saksaan

 

Cumucoren Bosch Engineeringille Holzkircheen Saksaan toimittama 5G-ratkaisun keskus mahdollistaa langattoman ja langallisten tietoverkkojen integroimisen Boschin järjestemiin.  Se on täysin virtualisoitu ja toimii Linux käyttöjärjestelmän päällä. Keskuksen funktiot ovat konteissa, joka tekee järjestelmästä helposti skaalautuvan. Se on helppo kahdentaa käyttäen kaupallisia tietokoneita.

Bosch Engineering aikoo käyttää uutta privaattiverkkoa 5G-teknologian autotestauksissa, joissa yhdistetään anturit ja muut laitteet yhdeksi verkkokokonaisuudeksi. Yrityksellä on itsellään verkon ja tietoturvan hallinta sekä mahdollisuus konfiguroida verkko tarkalleen omiin tarpeisiin.  Verkosta saatava data prosessoidaan Cumucorne 5G-keskuslaitteella verkon vierellä.

Mobiilverkoissa on samalla menossa  iso murros, jossa teleoperaattoreiden lisäksi yksityiset yritykset voivat hankkia omia privaattikäyttöön tulevia mobiiliverkkoja. Tämän liiketoiminnan arvioidaan kasvavan globaalisti yli 30 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä.

Suomlainen Cumucore on skaalannut oman 5g-keskuksensa erityisesti pieniin verkkoihin, joissa on muutamia satoja käyttäjiä ja muutamia tukiasemia.  Käyttökohteita ovat teollisuuslaitokset, festivaalit, maatilat ja tutkimusprojektit. Yritys esittelee 5G SA -ratkaisuaan tänään Oulussa alkaneilla (18.-19.5.2022) teollisuusmessuilla.

Kuvituskuva: Cumucore