AMD tuo kätevän kehitysalustan robotiikkaan

Piirivalmistaja AMD on esitellyt Xilinxin FPGA-tekniikkaan perustuvan robotiikan tuotealustan, joka tarjoaa valmiiksi rakennetut rajapinnat teollisuuden laite- ja ohjausratkaisuihin. Kria KR260 on AMD:n uusin tuote yrityksen koko ajan laajenevaan SOM-järjestelmämoduulien tarjontaan.

Yrityksen Xilinxin FPGA-tekniikkaan perustuva ratkaisu on AMD:n mukaan nopeampi, vähemmän tehoa kuluttava sekä tarjoaa kilpailijoita pienemmän viiveen niiden GPU-ratkaisuihin verrattuna. Se perutuu pitkälti nykyiseen Kria SOM:ien ja KV260 Vision AI Starter Kit alustan ominaisuuksiin.

AMD:n Kria KR260 Robotics Starter Kit lupaa robottikehittäjille täydellisen ja käyttövalmiin ratkaisun, joka mahdollistaa laitteistokiihdytettyjen ratkaisujen tuottamisen  robotiikkaan, konenäköön ja teollisuuden tietoliikenne- ja ohjausratkaisuihin.

Uutuus tarjoaa myös suoran polun tuotantokäyttöön Kria K26 SOM-moduuleihin. Uusi sarja on myös yrityksen mukaan helpompi kehittäjille, joilla ei ole aiempaa FPGA-asiantuntemusta.

Sovellus voidaan AMD:n mukaan saada käyttöön jopa alle tunnissa. Uutuus tarjoaa robotiikan sovellusten kehittämiseen myös standardikehyksen ROS 2 -tuen sekä valmiiksi rakennetut rajapinnat robotiikkaan ja teollisiin ratkaisuihin.

AMD tekee yhteistyötä myös Open Roboticsin, ROS 2:n ja muiden avoimien ohjelmisto- ja laitteistoalustojen luojien kanssa, validoidakseen ja varmistaakseen ROS 2 -toteutuksen yhteensopivuuden robotiikkayhteisölle.

AMD:n toimittama Kria Robotics Stack (KRS) sisältää robottikirjastoja ja -apuohjelmia. Siihen voidaan ladata lisäksi muita laitteistokiihdytettyjä sovelluksia AMD-Xilinx App Storen -kaupan kautta. Alusta tukee lisäksi sulautettua Ubuntu-käyttöjärjestelmää.

Kria KR260 Robotics Starter -sarjaa voi täydentää AMD:n konenäkösovelluksiin kameran sisältävällä Kria KV260 Vision AI -paketilla ja liittää siihen muitakin moottorisoituja komponentteja. Näin kehitysalustan käyttöalueet laajenevat selkeästi teollisuuden muihinkin sovelluksiin.

Lisää: AMD:n Xilix-pohjaiset SOM-moduulit (LINKKI), Kria KR260 Robotics Starter Kit (LINKKI) ja KV260 Vision AI Starter Kit (LINKKI)