Älykellojen pariksi taittuvanäyttöinen puhelin

Kiinalainen Huawei ei aio luovuttaa kännyköistä vaikka tämän päiväisen Milanon julkistuksessa pääosassa olivatkin uudet älykellot ja aktiivisuusrannekkeet. Tilaisuudessa Huawein Huawein Consumer Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu esitteli Eurooppaan yrityksen uusimman taittuvanäyttöisen Mate Xs 2 älypuhelimen.

Milanon julkistustilaisuuden pääuutuuksiin lukeutuivat Huawei Watch GT 3 Pro, Watch D, S-Tag, Band 7 ja Watch Fit -älylaitteet. Tilaisuudessa esiteltiin Eurooppaan myös Huawein taittuvanäyttöinen Mate Xs 2 -älypuhelin sekä yhtiön Health-terveyssovellus ja pienikokoinen 9-akselinen liikeanturimoduuli.

Huawein Watch D -malli
Huawei Watch GT 3 Pro

Taittuvanäyttöinen Mate Xs 2 hyödyntää Huawein mukaan ensimmäistä kertaa 3D Fibreglass -muotoilua, jossa yhdistyvät kauniit värit ja tekstuurit. Saranoiden ja 7,8 tuuman näytön liike on tarkkaan synkronoitu, ja laitteen näytössä on Huawein itse kehittämä sekoitepinta, joka vähentää iskujen vaikutusta. Laitteen paino oli 255 grammaa ja paksuus 5,4 millimetriä.

Milanossa esiteltiin lisäksi Huawerin älykellojen lippulaivamalli Watch GT3 Pro, joka tulee tietyillä markkinoille saataville kahtena materiaaliversiona titanium ja ceramic. Molemmissa on 1,43 tuuman Amoled-näyttö, uudelleen suunniteltu käyttöliittymä sekä valikoima vaihdettavia kellotauluja.

Lippulaivamallissa on myös EKG-analyysi, joka tosin ei tule tarjolle Euroopassa.  Mukana on lisäksi yli 100 harjoitustilaa, AI-juoksuvalmentaja ja personoitava juoksusuunnittelu.

Huawein 9-akselinen bluetooth-anturi

Ykkösmallin GPS-paikannuksen takaa kaksikaistainen GNSS-rakenne, joka yhdistää tarjolla olevat kaikki viisi satelliittijärjestelmää (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo, QZSS). Kellojen kestävä rakenne tarjoaa keston jopa 30 metrin syvyyteen.

Huawei julkisti lippulaivamallin lisäksi tilaisuuden liudan muitakin älykellomalleja ja aktiivisuusrannekkeita, joita yhdistää tarkat amoled-näytöt. Niistä kiinnostavin lienee Watch D, joka mahdollistaa tarkan verenpainemittauksen.  Mielenkiintoinen oli myös pieni itseensä kiinnitettävä 7,5 gramman Bluetooth-pohjainen S-tag-yksikkö, joka tarjoaa 9-akseliset anturimittaukset. Anturimoduuli tukee juoksun lisäksi pyöräilyharjoittelun mittareita, kuten rytmiä, nopeutta ja etäisyyksiä.

Kuvat: Huawei