Ammattiosaajat palkittiin Porin Taitaja2022-kilpailussa

Nuorten ammattitaidon suomenmestaruusmitalit jaettiin torstaina Porissa. Taitaja-mitaleista kamppaili  kaikkiaan noin 350 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitaleja jaettiin 45 eri lajissa elektroniikasta hyvinvointiosaamiseen.

Porissa torstaina päättyneessä Taitaja2022-tapahtumassa palkittiin elektroniikassa ja robotiikassa kullalla Jere Niemi Kouvolan seudun ammattiopistosta, hopeaa sai Antton Korhonen Gradiasta ja pronssia Jooa Purtilo Omniasta. Kaikkiaan lajeja oli 45 ja muut voittajat on listattu uutisen loppulinkin pdf:ssä.

Tapahtuman taitajien taitajaksi valittiin kuitenkin Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleva Inka Myyryläinen, joka kilpaili lähihoitajalajissa. Hän tulee toimimaan koko vuoden ajan ammatillisen koulutuksen edustajana. Lisäksi hän saa tehtävien hoitamiseksi käyttöönsä Nissan Leaf -täyssähköauton.

Porin Taitaja2022-tapahtumassa vieraili kaikkiaan lähes 27 000 osallistujaa, ja etänä lähetyksiä seurasi noin 10 000 katsojaa. Elokuva- ja TV-alan opiskelijoiden kilpailupäivien aikana tuottamat lähetykset ovat edelleen katsottavissa Taitajan YouTube-kanavalla.

Lisää: Porin Taitaja2022-kisan Youtube-lähetykset (LINKKI) sekä kaikki eri sarjoissa palkinnon saaneet (LINKKI,pdf).

Kuva: Skills Finland/Sataedu/Saana Pihlajaniemi