Espoolaisyritykselle lisärahaa robottiautojen kehitykseen

Suomalainen robottiautojen ohjelmistoteknologiaa kehittävä Sensible 4 on saanut kahdeksan miljoonan euron jatkorahoituksen Euroopan investointipankilta. Yhtiö  odottaa pääsevänsä piakkoin uuden tuotteen kaupallistamisvaiheeseen ja nouseva samalla yhdeksi johtavista toimittajista Euroopassa ja Aasiassa.

Espoolaisen Sensible 4:n robottauto-ohjelmisto (Autonomous Driving Software, ADS) mahdollistaa itsenäisesti ja avustetusti ajavien autojen toimimisen vaikeissa sääolosuhteissa, kuten lumi- tai vesisateessa, sumussa, hiekkamyrskyssä ja jopa kaistamerkintöjen puuttuessa.

”Rahoitus auttoi meitä ensin saattamaan loppuun baseline-tuotteemme, ja sen avulla voimme nyt siirtyä massatuotantoon tähtäävien kumppaniemme kanssa esituotantovaiheeseen”, Sensible 4 -yhtiön toimitusjohtaja Harri Santamala kommentoi.

Yhtiön SAE Level 4 -tason -ohjelmistoratkaisulla voidaan mikä tahansa ajoneuvo muuttaa itseajavaksi. Ensimmäinen Sensible 4 -tuote on jo valmis esituotantovaiheeseen. Se yhdistää ohjelmiston sekä useista erilaisista antureista saatavan informaation.

Lisää: Sebsible 4:n robottiautoihin liittyvät aiemmat uutiset uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä laajemmin robottiautoihin liittyvät uutiset (LINKKI).

Kuvituskuva: Sensible 4