Leica vaihtaa Huawein Xiaomiin

Saksalainen kamerakehittäjä Leica vaihtaa lisenssipartnerikseen kiinalaisen kännykkämerkki Xiaomin nykyisen Huawein tilalle. Yritykset lupaavat ensimmäiset tulokset heinäkuussa julkistettavassa kännykkämallissaan.

Mobiilikuvaamisen kehittäminen yhä korkeammalle tasolle ollut jo vuosia kännykkävalmistajien tavoitteena. Omien voimien lisäksi tehoa ja vakuuttavuutta on haettu optisen alan kameraosaajista. Erityisesti Leicasta on tullut alan lähes ikonimerkki.

’’Tarjoamme kuluttajille erinomaisen valokuvausteknolgian, klassisen Leican estetiikan, rajoittamattoman luovuuden, sekä täysin uuden mobiilikuvaamisen aikakauden’’, sanoo Leica Camera AG:n toimitusjohtaja Matthias Harsch.

Yli sadan vuoden ajan Leica on luonut rakenteeltaan keveitä kameroita, jotka nerokkaalla optisella suunnittelulla ja asiantuntijuudella tunnistetaan jo kaukaa punaisesta Leica-tunnuksestaan.

’’Xiaomin ja Leican yhteistyö nostaa Xiaomin laitteiden kuvausteknologiaa entisestään’’, kehuu tulevaa yhteistyötä Xiaomi Groupin toimitusjohtaja, yrityksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Lei Jun.

Kuvituskuva: Huawein vuonna 2018 julkistama Leica-optiikalla varustettu P20-kännykkä.