Mekaanisen näppäimistön saa hiljaisena

Perinteistä kirjoitustuntumaa tarjoavia mekaanisia näppäinkytkimiä on tarjottu viime aikoina lähes pelkästään pelikäyttöön. Nyt Logitech on tuomassa mekaaniset näppäimistöt MX-sarjaansa, joka tarjoaa myös äänettömyyttä avotoimistokäyttöön. Tarjolla on lisäksi vastaava langaton hiiriversio.

Logotechin uusi äysikokoinen MX Mechanical ja pienempi MX Mechanical Mini tarjoavat käyttäjälleen matalaprofiilisen näppäimistömuotoilun. Ne hyödyntävät mekaanisia kytkimiä, joita on kolmea eri vaihtoehtoa. Hiljaisin on ruskeita kytkimiä käyttävä Quiet-malli, kun taas sinisten kytkimien Clicky-malli tarjoaa hieman terhakkaamman painallusvasteen.

Näiden kahden mallin välissä on punaisten kytkimien Linear-malli. Näppäimistöissä on myös taustavalaistus, joka osaa aktivoitua ympäristön valaistuksen mukaan. Kirkkaassa ympäristössä valaistus sammuu automaattisesti, mikä pidentää akkukestoa. Erilaisia valaistusasetuksia on kuusi, joista käyttäjä voi helposti valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Mekaanisten MX-näppäimistöjen kumppaniksi Logitech tarjoaa  MX Master 3S -ergohiirtä, jonka kytkimet ovat 90 prosenttia hiljaisempia kuin aiemmassa MX Master 3 -hiiressä. Lisäksi hiiressä on tarkka optinen anturi (8 000 DPI).

Hiiren uuden anturin ansiosta hiirtä voidaan käyttää lähes millä tahansa alustalla, kuten esimerkiksi lasipöydällä. Hiiressä on myös nopea elektromagneettinen MagSpeed-vieritystoiminto, joka kykenee jopa tuhannen rivin sekuntinopeuteen. Näin suuretkin työtiedostot tai verkkosivut on nopea selata läpi. Vierityspainikkeessa on myös kätevä sivuttaissuuntainen vieritystoiminto. Kokonaisuuden kruunaa miellyttävä ja ergonominen muotoilu.

Uutuuksista mekaanisia MX-näppäimistöjä ja MX Master 3S -hiirtä voidaan räätälöidä yrityksen Logi Options+ -ohjelmistolla. Sen avulla voidaan luoda uusia näppäimistömäärityksiä ja muokata asetuksia, kuten esimerkiksi taustavalon toiminallisuutta. Näppäimistöissä ja hiiressä on yhdysrakenteinen ladattava akku, joka voidaan ladata mukana tulevalla USB-C-johdolla. Sekä näppäimistöt että MX-hiiret ovat yhteensopivia Windows-, macOS-, iPadOS-, Android-, Chrome OS-, ja Linux-käyttöjärjestelmien kanssa.

Lisää: Logitech (LINKKI), Mx Mechanical (LINKKI), Mx Master 3s -hiiri (LINKKI).