Nopeat lähiyhteydet pienellä Wifi-moduulilla

Murata ja u-Blox ovat julkaisseet pienet radiomoduulit, jotka tukevat uusimpia Wifi 6- ja Bluetooth-yhteyksiä. Molemmat hyödyntävät moduuleissa NXP:n moniradiopiirejä.

Muratan uutuusmoduulin 1XL koko on vain 19,1 x 16,5 x 2,1 millimetriä. Moduuli perustuu amerikkalaisen NXP:n 88W9098 -yhdistelmäpiiriin, joka tukee IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax 2×2 -monikäyttäjän (MU-MIMO) ja Bluetooth 5.3 Low Energy (LE).

Uuden moduulin nopeudeksi ilmoitetaan 1200 Mbps ja Bluetooth 5.3:lla LE kaksi Mbps. Siinä käytetään kehittyneitä laitteistomekanismeja ja algoritmeja yhteistoiminnan optimoimiseksi. Moduulille on tehty FCC/IC-sertifiointeja ja CE-testejä varten antennisuunnittelu. Moduuli on jo volyymituotannossa.

Sveitsiläinen uBloxin MAYA-W2 on toinen uutuusmoduuli, joka tarjoaa Wifi 6-osuuden Bluetooth-yhteyksien lisäksi. Moduuli perustuu NXP:n IW612 kolmiradiojärjestelmäpiiriin. Moduulin koko on 10,4 x 14,3 millimetriä.

MAYA-W2-moduuli tarjoaa Bluetoothin LE 5.2 ja IEEE 802.15.4 (Thread ja Zigbee) IoT-tietoliikenneyhteydet. Moduuli tarjoaa Bluetooth Classicin lisäksi myös Bluetooth LE -ääniosuuden.

UBloxin MAYA-W2 on tarjolla neljänä versiona ja kolmella erilaisella antennivaihtoehdolla, mukaan lukien antenniliitinversio. Uutuus on testattu käytettäväksi -40 °C – 85 °C:n lämpötila-alueella.

Uutuudesta on tarjolla jo näytekappaleita ja kesäkuusta alkaen myös kehityskorttiversio sekä pienikokoinen M.2-liitettävä kortti, joka sopii esimerkiksi NXP:n i.MX-kehityskortteihin. Moduulia varten on tarjolla Linux-, Android- ja FreeRTOS- ajurit avoimena lähdekoodina.

Lisää: Murata (LINKKI), XL1-tuotetiedot (LINKKI), NXP:n 88W9098-piiri (LINKKI), uBlox (LINKKI) ja MAYA-W2-sarjan moduulit (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n aiempi uutinen IV612-Matter-piiristä (LINKKI).