Uutuusmoduuli teollisuus-ethernetin laiteliitännän toteuttamiseen

Saksalaisen Softing Industrial Automationin laitteistomoduuli commModule APL on suunniteltu auttamaan laitevalmistajia prosessiteollisuuden fyysisen kerroksen Ethernet-APL-kenttälaitteiden toteuttamisessa.

Softingin Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) on prosessiteollisuuden liitäntästandardi, jota voidaan hyödyntää myös räjähdysvaarallisissa Ex-tiloissa. Softingin uusi CommModule APL on valmiiksi sertifioitu kenttälaitetoteutuksiin.

Laitteistomoduuli tarjoaa suoraan Ethernet-APL-yhteyden ja sovellusohjelmiston, joka voidaan konfiguroida toteuttamaan kyseiseltä kenttälaitteelta vaadittu toiminnallisuus.

Uutuusmoduuli toimitetaan valmiiksi asennetun Profinet-kenttäväyläpinon kanssa. Se tarjoaa myös konfiguroitavan sovellustietomallin sekä käskyjen uudelleenohjauksen olemassa olevien Hart- ja Modbus-laitteiden käyttämiseksi Ethernet-APL-verkossa.  Hart- ja Modbus-käskyjen määrittäminen tapahtuu mukana tulevalla commScripter-työkaluilla.

Softingin commModule APL on jo läpäissyt EMC- ja ympäristötestaukset, Ethernet-APL:n fyysisen kerroksen ja Profinet-protokollan vaatimustenmukaisuustestit PA-profiilin 4.02 mukaisesti. Moduuli on sertifioitu ATEX- ja IECEx-standardien mukaisesti.

Lisää: Softing (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI ja pdf).