Bittium esittelee messuilla mobiilin IoT-ratkaisun

Oululainen suunnittelutalo Bittium esittelee tänään alkaneilla Hannoverin teollisuusmessuilla uuden mobiiliverkkojen Cellular IoT Solution -ratkaisun, joka tarjoaa liitettävyyden pilveen mobiilipohjaisille IoT-laitteille. Uutuutta esitellään  Hannoverin lisäksi kesäkuun puolivälissä nürnbergissä järjestettävillä Embedded World -messuilla.

Hannoverin messuilla demottava Cellular IoT Solution -ratkaisun avulla voidaan päivittää myös markkinoilla jo olevien IoT-laitteiden 2G- tai 3G-liitettävyyden 4G- tai 5G-liitettävyyteen tai integroida 4G/5G-liitettävyyden uusiin kehitettäviin IoT-laitteisiin.

”Bittiumin vahva osaaminen ja pitkä kokemus langattomissa teknologioissa ja IoT-laitteiden tuotekehityksessä on mahdollistanut edistyksellisen ratkaisun kehittämisen”, kertoo Tommi Kangas, Bittiumin Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Ratkaisun avulla voi poistaa Bittiumin mukaan tarpeet erilliselle IoT-laitteiden ja pilvipalveluiden välissä olevalle yhdyskäytävälaitteelle (gateway). Sen kautta on tyypillisesti tarjottu liitynnät paikallisiin langattomiin tai langallisiin yhteyksiin.

Bittiumin ratkaisu on modulaarinen ja toimii IoT-laitteen modeemimoduulin sisällä. Cellular IoT Solution -ratkaisun avulla mikä tahansa IoT-laite pystytään yhdistämään pilvipalveluun, jonka ohjelmistoa ja näin myös laitteen toimintaa pystytään nopeasti mukauttamaan ilman että tarvitsee muokata itse laitteen ohjelmistoa.

Messuilla nähtävässä demonstraatiossa on partneriyrityksenä piilaaksolainen Edge Impulse, joka markkinoi ML-kehitysalustaa sulautettujen laitteiden koneoppimiseen. Yrityksen toinen perustajista on Oulussakin laajalti vaikuttanut  Zach Shelby, joka toimi myös aikanaan ARM:n teknologiaguruna. Yrityksen ML-alusta mahdollistaa helpon anturipohjaisten koneoppimisratkaisujen kouluttamisen ja käyttöönoton kehittäjille ja yrityksille.

Lisää: Bittium Cellular IoT Solution (LINKKI) ja Edge Impulse (LINKKI).

Kuva: Shutterstock