Mobiilimaksaminen yleistyy – käteisellä rahalla edelleen käyttöä

Mobiilimaksaminen yleistyy Suomen Pankin analyysin mukaan ennätysvauhdilla, mutta silti mobiilimaksaminen on Suomessa muita Pohjoismaita selvästi vähäisempää. Monelle riittää edelleen perinteinen korttimaksaminen ja käteinen raha.

Älypuhelinten maksusovellusten kehitys on jo pidempään jatkunut trendi, mutta vasta viime vuosina ne ovat lyöneet läpi Suomessa. Käytössä on sekä kotimaisten että ulkomaisten yritysten ratkaisuja, kuten MobilePay, Pivo, Paypal, Siirto, Apple Pay ja Google Pay. Suosituin näistä oli tanskalainen MobilePay.

Uusista maksutavoista huolimatta suomalaiset maksoivat Suomen pankin mukaan ostoksiaan maaliskuussa 2022 pääsääntöisesti maksukorteilla eli 96,7 prosenttia kuluttajista. Lisäksi moni käytti maksukortin rinnalla käteistä rahaa eli 70,4 prosenttia jaa mobiilimaksamistakin hyödynsi tutkituista 50,7 prosenttia.

Suomi on selvityksen mukaan voimakkaasta kasvusta huolimatta silti edelleen mobiilimaksamisessa muita Pohjoismaita selvästi jäljessä.

Lisää: Suomen Pankin Fintech-asiantuntija Johanna Schreckin ja ekonomisti Meri Sintosen analyysiartikkeli (LINKKI)

Kuvituskuva: Suomen pankki