Elisa laajentaa 5G-verkkonsa Viroon

Elisa on saanut Viron  5G-huutokaupassa tavoittelemansa taajuudet. Huutokauppa päättyi Elisan osalta 27.5.2022, kun yritys sai 130 MHz haluamaltaan 3,5 GHz:n taajuusalueelta. 

Viron Kuluttaja- ja tekninen valvontavirasto TTJA:n 5G-huutokauppa on viivästynyt merkittävästi. Taajuusluvan 3410-3800 MHz aloitushinta huutokaupassa oli 1 597 000 euroa. Elisa Eesti AS:n tarjous oli 7,2 miljoonaa euroa ja se maksetaan yhdessä erässä.

TTI ilmoittaa seuraavan taajuusluvan huutokaupan jatkuvan, sillä tarjolla on edelleen kaksi muuta 5G-taajuuslupaa. Virossa toimii mobiiliverkoissa Elisan lisäksi Telia ja Tele2. Elisa viesti tiedotteessaan, että lisenssimaksu ei vaikuta yrityksen taloudelliseen asemaan tai osingonmaksukykyyn.

Uudelle taajuusalueelle rakennetaan 5G-verkkoa Virossa Elisan nykyisen 4G-verkon tilalle. Yritys käytti verkossaan Huawein laitteita, mutta 5G-verkkoa varten  on käytettävä Viron valtion päätöksellä vain läntisiä laitteita.

Viime vuoden lopulla Elisa solmi Nokian kanssa sopimuksen 5G-verkon ja ReefShark-pohjaisten 5G AirScale-tukiasemien toimittamisesta Viron tytäryhtiön verkkoa varten.

Lisää: Viron TTJA:n tiedote (LINKKI, viroksi) ja Nokian 20.12.2021 Elisan 5G-tiedote (LINKKI).

Kuvituskuva: Elisa Slush 2019

Päivitetty