Microsoftille jo kolmas datakeskushanke Suomeen

Microsoft on tänään kertonut suunnitelmistaan rakentaa kolmas datakeskus Vihtiin. Aiemmin yritys on jo kertonut Fortumin kanssa Espooseen ja Kirkkonummelle sijoittuvista datakeskusprojekteista.

Vihtiin kolmas datakeskus täydentää Microsoftin datakeskusalueen konseptin, johon kuuluu kolme erillistä ja itsenäisesti toimivaa, mutta toistensa kanssa synkronoituvaa datakeskusta. Näin yritys haluaa varmistaa asiakkaiden datan turvaaminen mahdollisimman pienellä vasteajalla kaikissa olosuhteissa.

Microsoftin suunnittelema uusi datakeskusalue liittyy osaksi Microsoftin maailmanlaajuista pilvi-infrastruktuuria, johon kuuluu yli 60 datakeskusaluetta, yli 200 datakeskusta ja yli 280 000 kilometriä valokuitukaapelia. Microsoftin pilvi-infrastruktuuri palvelee yli miljardia asiakasta 140 maassa.

Datakeskushanketta ovat edistäneet kunnassa elinvoimapalvelut yhteistyössä muiden johtavien viranhaltijoiden kanssa. Keskusten rakentaminen edellyttää vielä asemakaavan vahvistamista ja tarvittavien lupien hyväksymistä.

Lisää: Microsoftin uutinen ja videoklippi (LINKKI) Vihdin projektista.