Uusi miljoonien eurojen datakeskus Suomeen

Tietotekniikan palveluyritykset CGI ja Equinix investoivat Suomeen miljoonia euroja uuden datakeskuksen ja uusien työpaikkojen avaamiseksi. Uusi datakeskuks sijaitsee Etelä-Suomessa, mutta tarkempaa sijaintia ei paljastettu.

Kuva: CGI

Uuden datakeskuksen taustalla on tietopalveluyritys CGI:n valinta hankintayksikkö Hanselin kilpailutuksessa Suomen julkisen sektorin IT-käyttöpalveluiden toimittajaksi. Uudessa keskuksessa on huomioitu Suomen julkisen sektorin erityistarpeet ja -vaatimukset.

’’Kyse on erittäin mittavasta ja yhteiskunnan toiminnalle kriittisestä kokonaisuudesta. Siksi edellytämme myös kumppaneiltamme kokemusta vaativista, korkean turvallisuustason konesalien rakentamisesta”, kertoo CGI:n kapasiteetti- ja konesalipalveluista Suomessa vastaava johtaja Matias With.

Viime syksynä sinettinsä saaneen hankkintakeskus Hanselin kilpailutuksen myötä CGI vastaa laajalti julkisen hallinnon konesali- ja kapasiteettipalveluista, joita käyttävät lukuisat ministeriöt, virastot, kaupungit ja muut julkishallinnon toimijat.

Uusien rakennus-, laite- ja muiden fyysisten investointien lisäksi CGI ja Equinix rekrytoivat Suomessa uusia työntekijöitä.

Lisää: Aiemmat Equinixin datakeskuksia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)