Dronet kisaavat pian haastavissa kuljetustehtävissä

Pystyykö drone toimittamaan paketin maalta veneeseen? Miten onnistuu lennätys näköpiirin ulottumattomissa? Muun muassa tällaisissa haasteissa kisataan Espoon Otaniemessä torstaina 9.6 järjestettävässä Drone Tournamentissa.

Drone Tournament -haastekilpailussa testataan, miten dronet suoriutuvat uusissa ja haastavissa kuljetustehtävissä. Samalla ratkotaan tosielämän tarpeista nousseita haasteita, joita ovat tuoneet kisaan droneja hyödyntävät yritykset ja muut toimijat.

Ensimmäisessä haasteessa dronet pyrkivät kuljettamaan paketin maalta veneeseen. Toisessa tehtävässä dronella on tavoitteena laskeutua liikkuvaan veneeseen hyödyntäen samalla satelliittipaikannustietoa muun muassa veneen sijainnista, suunnasta ja nopeudesta. Kolmannessa tehtävässä tavoitteena on lennättää dronea lennättäjän näköpiirin ulottumattomissa muun muassa videokuvaa hyödyntäen.

Drone Tournamentin järjestää teknologiatapahtumiin erikoistunut Ultrahack ja mukana kumppaneina on droneja hyödyntäviä yrityksiä. Myös tiede ja tutkimus on edustettuna: Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGI sekä Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT toimivat tapahtuman kumppaneina.

Drone Tournamentia voi seurata paikan päällä Otarannassa Luolamiehentiellä. Haastekilpailut pidetään torstaina 9.6. klo 9-15 välillä, jota voi tulla vapaasti katsomaan.

Lisää: Drone Tournament 2022 koko ohjelma 8.-10.6 (LINKKI, Ultrahack)

Kuvituskuva: VTT