Bittium sai jatkotilauksen Puolustuvoimilta

Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittium TAC WIN -järjestelmän ohjelmistoradion kehitystyön jatkamisesta myös kuluvana vuonna. Tilaus on arvoltaan noin 1,4 miljoonaa euroa arvonlisäverottomana.

Uusi tilaus jatkaa Puolustusvoimien TAC WIN -järjestelmän aaltomuoto- ja radioalustaohjelmistojen suorituskyvyn kehittämistä kenttäkokeissa ja koulutuskäytössä tehtyjen havaintojen sekä Bittiumin tekemän aaltomuototutkimuksen perusteella.

TAC WIN -järjestelmä tarjoaa laajakaistaisen IP-yhteyden Puolustusvoimien liikkuviin viestiasemiin ja johtamispaikkoihin. Järjestelmä tukee Puolustusvoimien taistelutapaa, jossa joukkojen liikkuvuus ja johtaminen liikkeestä sekä tehokkaat viestiyhteydet ovat avainasemassa. Taistelunkestävä ja modulaarinen järjestelmä on Puolustusvoimien kaikkien kolmen puolustushaaran käytössä.

Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta.

Kuvituskuva: Bittium