Katuvalaisimiin langattomat yhteydet

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön uudenlaisen Signifyn BrightSites-ratkaisun, joka tarjoaa langattomat yhteydet ledipohjaisten katuvalaisimien kautta. Samlla syntyy kaupungin kattavan verkko murto-osalla tavanomaisista kustannuksista älykaupunkipalveluita varten.

Uudenlainen BrightSites-verkko tarjoaa nopean ja luotettavan tietoliikenneyhteyden jokaisessa kadunkulmassa hyödyntäen kaupungin omaa katuvalaisinverkostoa. Sen ansiosta kuituyhteyksiä ei tarvitse kaivaa ja vetää kaupungin alle. Mukana on Signifyn lisäksi tietoliikenneyhtiö Edzcom.

Perinteisiin ratkaisuihin verrattuna katuvalaisimiin perustuva verkkoratkaisu on merkittävästi perinteisiä keinoja nopeampi toteuttaa ja myös edullisempi. Tämän ansiosta kaupunki voi kiihdyttää  laajakaistakäyttöisten IoT-ratkaisujen, kuten 5G:n, WiFin ja älykkäiden kaupunkien palveluiden, käyttöönottoa.

“Tampereen tavoitteena on luoda kestävän kehityksen arvojen mukainen yhteiskunta digitalisaation ja teknologian avulla”, vakuuttaa Teppo Rantanen, Tampereen kaupungin Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja hankkeen taustoja.

Tulevaisuudessa BrightSitesin ansiosta valaistusinfrastruktuuri voi muuttua reaaliaikaisten anturien, kameroiden ja muiden digiteknologioiden alustaksi. Esimerkiksi se voi sisältää teknologiaa, joka tarjoaa esimerkiksi tilannetietoista dataa robottiautoille ja tietovirtaa droneille.

Lisää: Signifyn BrightSites-ratkaisu (LINKKI)

Päivitetty