Bosch sai tärkeä ruotsalaistoimijan akkuallianssiinsa

Ruotsalainen Husqvarna liittyy tiukemmin Boschin alulle panemaan Power for All -akkuallianssiin, jossa yksi sama 18 voltin akkupaketti käy useiden eri valmistajien pienlaitteisiin. Allianssissa ovat mukana Boschin ja Husqvarnan lisäksi Gardena, Bosch, Flymo, Gloria, Steinel, Rapid, Wagner, Perfect Pro ja Kûbler Workwear.

Akkukäyttöiset pienkoneet ovat yleistyneet nopeasti, joten akkuja alkaa olla jo varsin montaa sorttia.  Yleensä ne eivät ole yhteensopivia muiden valmistajien kanssa. Kaksi vuotta sitten Bosch lähti hakemaan laajempaa yhteensopivuutta 18 voltin Power for All -yhteenliittymällä.  Ja sai samalla lisää bisnestä akkutuotantoonsa, koska allianssiyritysten kaikki akut tulevat Boschilta.

“Visiomme on tarjota käyttäjille paras ja laajin yhteensopivien 18V-akkujen järjestelmä, joka sopii sähkötyökaluihin, puutarhatyökaluihin ja muihin kodin laitteisiin”, kehuu  Bosch Power Toolsin toimitusjohtaja Henk Becker.

Power for All -yhteenliittymään kuuluu nykyisin yhdeksän laitevalmistajaa. Uusimpana Husqvarna, jonka kakkosmerkki Gardena tosin liittyi allianssiin tosin jo alkuvaiheessa. Nyt ruotsalaisyhtiö aikoo tuoda myös päämerkillään kotipuutarhureille tarkoitetun uuden Power for All -yhteensopivan tuotesarjan, jossa käytetään Boschin akkuja.

Nykyisin Power for All -yhteenliittymän akkuja on tarjolla esimerkiksi erilaisiin sähkötyökaluihin, puutarhatyökaluihin, pesulaitteisiin, maalaus- ja pinnoitustyökaluihin ja retkeilyvarusteisiin. Kaikkiaan 18 voltin Boschin Poweer for All -akkuja on myyty jo 25 miljoonaa kappaletta.

Lisää: Power for all alliance  (LINKKI) ja 18 V:n akkutekniikka (LINKKI) sekä allianssin perustamisuutinen 14.7.2020 (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuva: Boschin perustaman Power for All -akun aukaistu rakenne.