Siemens ja Nvidia pohjustavat teollista metaversumia

Nvidia ja Siemens yhdistävät omat Omniverse- ja Xcelerator -alustat toisiinsa, jotta yritykset voivat luoda helpommin todellisuutta vastaavat reaaliaikaiset digitaaliset kaksoset ja tekoälyjärjestelmät edge-ympäristöihin ja pilvipalveluihin teollisuuden metaversumiksi.

Yhteistyön ensimmäisenä askeleena yhtiöt suunnittelevat yhdistävänsä Siemensin avoimen digitaalisen liiketoiminta-alustan Xceleratorin ja Nvidian 3D-suunnitteluun ja yhteistyöhön tarkoitetun Omniverse-alustan. “Yhteistyön kautta teemme teollisesta metaversumista todellisuutta kaikenkokoisille yrityksille”, sanoo Siemens AG:n pääjohtaja Roland Busch.

”Kun Siemens Xcelerator yhdistetään Omniverseen, syntyy reaaliaikainen, mukaansatempaava metaversumi, joka tuo yhteen laitteistot ja ohjelmistot edge-ympäristöstä pilveen ja hyödyntää Siemensin ohjelmistojen ja ratkaisujen tuottamaa rikasta dataa”, taustoittaa hyötyjä Busch.

Yhteistyön kautta voidaan synnyttää teollinen metaversumi, jossa yhdistyvät reaalimaailmaan perustuvat Siemensin digitaaliset mallit ja reaaliaikainen Nvidian tekoäly, joka mahdollistaa asiakasyrityksille nopeamman ja luotettavamman päätöksenteon.

”Yhdistäminen Siemensin Xceleratoriin avaa NVIDIA:n Omniversen ja tekoälyekosysteemin täysin uudelle teollisuusautomaation maailmalle, joka luodaan Siemensin mekaanisilla ja sähköisillä ratkaisuilla sekä ohjelmisto-, IoT- ja edge-ratkaisuilla’’, avaa  julkistuksen taustoja myös Nvidian perustaja ja pääjohtaja Jensen Huang

Uuden alustayhteistyön kautta eri kokoiset yritykset voivat hyödyntää tulevaisuuden reaaliaikaisen suorituskykydatan sisältäviä digitaalisia kaksosia, luoda IoT-ratkaisuja sekä hyödyntää edge- tai pilviympäristöissä toimivaa analytiikkaa sekä taklata tulevaisuuden suunnitteluhaasteita visuaalisesti edistyneillä ja monimutkaisilla simulaatioilla.

Kuvituskuva: Nvidia