Lisää Nokia-retropuhelimia ja pieni tabletti

Nokian takavuosien puhelinmallien uskotaan myyvän edelleen retromalleina. Nokian osin omistama HMD Global tuo kolme uutta klassikkopuhelinta, joissa on muotoilullisia muistumia Nokian aiemmista malleista. Kokonaan uutta sukupolvea edustaa Nokian kahdeksan tuuman T10-tablettitietokone.

Nokia-merkkiä hyödyntävä HMD Global jatkaa uusimmilla malleillaan Nokian puhelinperinnön läpikäyntiä julkaisemalla kolme Original-sarjan kännykkää. Niissä vuonna 1999 Pariisin muotiviikoilla julkistetussa 8210:ssa on nyt 4G ja silti pitkä käyttöaika.

Uusi läppäpuhelin 2660 Flip-malli on muistuma ajalta, jossa yritys lopetti Motorolan ideoiman läppäpuhelimien vastustamisen. Siinä on myös senioripuhelimien turvaominaisuuksia. Uusien mallien hinnat ovat hieman sadan euron alle.

Julkistetuista malleista yksi kiintoisimpia  on Nokia 5710 EpressAudio, joka sisältää suositun Nokia 5310:n toiminnot, mutta nyt isommalla akulla ja erillisillä äänenhallintanäppäimillä. Siinä on integroituna langattomat kuulokkeet, jotka voi sijoittaa laitteen  takaosaan liukusäätimen alle kun niitä ei käytetä.

HMD:n Nokia-tablettivalikoima laajenee uudella kahdeksan tuuman kokoisella T10-Android 12-mallilla, josta on LTE/4G- ja Wifi-versiot. Aiempi tablettimalli oli kymmen tuuman T20.

Lisää: Uusien Nokia-mallien taustat (LINKKI).

Päivitetty