Yhdysvaltalaisyritys osti suomalaista ultraääniosaamista

Amerikkalainen teollisuusyritys Teledyne on ostanut enemmistöosuuden ultraäänikameroita valmistavan Noiseles Acousticsin osakkeista. Helsingin Pitäjänmäellä toimiva NL Acoustics työllistää noin 50 henkilöä ja 90 prosenttia tuotannosta menee vientiin. 

Yhdysvaltalainen Teledyne on hyödyntänyt tytäryhtiöidensä kautta suomalaisyrityksen laitteita jo aiemminkin. “Olemme työskennelleet NL Acousticsin kanssa vuodesta 2019 lähtien ja olemme iloisia kumppanuutemme vahvistumisesta”, toteaa Teledynen omistaman kamerayritys FLIR Solutionsin vetäjä Rickard Lindvall.

NL Acousticsin perustajat, toimitusjohtaja Kai Saksela ja teknologiajohtaja Jonas Nyberg.

Lindvallin mukaansa Teledyne ja NL Acoustics tarjoavat nyt laajan valikoiman ennakoivaan kunnossapitoon ja turvallisuuteen suunnattuja ratkaisuja, kuten akustisia kuvantamisjärjestelmiä sekä erilaisia vaarallisten kaasujen ja liekkien ilmaisemiseen tarkoitettuja laitteita.

”On hienoa päästä yhdistämään voimat Teledyne Flirin kanssa ja hyödyntää heidän usean vuosikymmenen asiantuntemustaan alan edistyksellisimpien ratkaisujen kehittämiseksi”, NL Acousticsin Kai Saksela sanoo.

Suomalaisyrityksen tärkeimmät asiakkaat ovat tällä hetkellä valmistavassa teollisuudessa sekä energia-alalla. Teledynen kautta haetaan laajempaa ostajajoukkoa ja etua tuotekehityksessä.

”Teledyne-perheeseen kuuluminen tuo meille paljon synergiaetuja esimerkiksi tuotekehityksen, hankinnan ja tuotannon alueilla”, sanoo Jonas Nyberg, NL Acousticsin teknologiajohtaja. Hän jatkaa NL Acosticsin toisen perustajan, toimitusjohtaja Kai Saksela kanssa kaupan jälkeenkin vähemmistöosakkaina nykyisissä tehtävissään.

Yhdysvaltalainen Teledyne Technologies on 15 000 henkeä työllistävän monialainen jättiyritys, jonka liikevaihto oli vuonna 2021 4,61 miljardia ja liiketulos 624,3 miljoonaa dollaria. Yritys toimii instrumentoinnin, digitaalisten kuvantamistuotteiden ja -ohjelmistojen sekä ilmailu- ja puolustuselektroniikan aloilla. Toimintaa on on Yhdysvaltain lisäksi  Kanadassa, Isossa-Britanniassa sekä Länsi- ja pian entistä laajemmin myös Pohjois-Euroopassa.

Kuva: NL Acoustics uusin ultraäänikamera on LF10, jossa hyödynnetään tekoälytekniikkaa.