Tulli myi virtuaalivaluuttansa

Suomen tulli on realisoinut valtiolle menetetyksi tuomitut, lainvoimaiset virtuaalivaluuttansa kesän aikana. Realisoinnin kohteena oli 1889,1 bitcoinia. Niistä kertyi valtiolle myyntituloa yhteensä noin 46,5 miljoonaa euroa. Tullilla on vielä realisoimatta myytyjen bitcoinien liitännäisvaluutat, joiden nykyinen arvo on enintään joitain satoja tuhansia euroja.

Tullille bitcoineja kertyi takavarikkona huumaus- ja dopingainerikosten tutkimisen yhteydessä. Niiden myynnistä huolehti kaksi virtuaalivaluuttojen välittäjää, jotka Tulli valitsi kilpailullisen neuvottelumenettelyn perusteella loppukeväästä.

Lainvoimaa odottavia bitcoineja on edelleen Tullin hallussa noin 90 nyt realisoitujen lisäksi. Tulli on ottanut haltuunsa muitakin virtuaalivaluuttoja, mutta juttujen esitutkinnan ollessa kesken valuuttoja tai niiden määriä ei avata tarkemmin.