Bluetooth-moduuliin ulkoinen antenni

Panasonic tuo tarjolle pienikokoisen Bluetooth 5 LE -moduulin, joka sisältää ulkoisen antennin käyttöönoton. Pienen uFL-liittimen avulla moduulissa voidaan hyödyntää ulkoista antennia tilanteissa, joissa yhteyden muodostaminen muuten voisi olla integroiduilla antenniratkaisuilla turhan vaikeaa.

Panasonicin PAN1770-moduuli perustuu Nordic Semiconductorin nRF52840-ohjainpiiriin, jonka ytimenä on Armin Cortex M4F. Siinä on 256 kilotavua RAM- ja 1 Mt Flash-muistia.  Moduuli on kehitetty versio saman laiteversion antennillisesta PAN1780-mallista.

Uuden moduulin suoritusarvot tekevät siitä valmistajan mukaan juuri sopiva ratkaisuihin, joissa tarvitaan pitkä kantamaa.  Siinä on tuki 802.15.4:lle, Matterille, Zigbeelle ja Threadille. Moduulin suurin lähtöteho on 8 dBm ja se on konfiguroitavissa -20 dBm:stä 4 dB:n askelin sekä -40 dBm:stä kuiskaustilassa.

Moduulissa voi olla 48 ohjelmoitavaa GPIO:ta sekä laiteliitäntämahdollisuudet kuten SPI, I2C, UART, PWM, ADC, NFC, USB2.0. Moduuli tukee myös tyypin kaksi NFC A – lähilukua esimerkiksi maksuratkaisuissa.  Moduulin virrankulutus on aktiivimoodissa 4,8 milliampeeria ja koko on 15,6 x 8,7 x 1,8 millimetriä.

Lisää: Panasonic Industry Europe (LINKKI), moduulin tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI).