Lepaa2022: Puutarhoihin ledit, robotit ja sähkötyökoneet

Lepaalla Hattulassa järjestettävässä puutarha- ja viheralan Lepaa 2022 -ammattinäyttelyssä esittellään kasvien ja perinteisempien kasvatusratkaisujen lisäksi  alan uusinta teknologiaa ledivalaistuksesta robotteihin ja sähkötoimisiin työkoneisiin. Mukana on kaikkiaan lähes 170 eri näytteilleasettajaa.

Tänä vuoonna tapahtumassa mukana aivan uusia yrityksiä innovatiivisine teknologiatuotteineen. Mukana on muun muassa robottiyritys Universal Robotics Tanskasta, useita u ledivalotusta viljelyyn tarjoavia yrityksiä sekä erilaisia kiertotalouteen perustuvia yrityksiä tuotteineen.

Universal Robotics esittelee tapahtumassa puutarhakäyttöön soveltuvia Cobot-robottejaan, jotka voivat toimia myös ihmisten kanssa yhteistyössä.

’’Puutarha- ja viheralalla kehitys ei kuitenkaan ole loppunut, vaan pikemminkin kiihtynyt. Tämän tapahtuma jälleen osoittaa’’, tapahtuman näyttelypäällikkö Elina Vuori kertoo.

Suomalainen Tuulisalmi tuo  tapahtumassa esille kasvihuoneisiin  ledivalojen hyödyntämiseen vaihtoehdon.  Kuvan Horti-320:n lisäksi 250-led on yrityksen lediratkaisu kasvatusvaloksi.

Tuulisalmen  suunnittelu ja mittauslaboratorio ovat Suomessa,- Valaisimissa hyödynnettävien ledinauhojen ja elektroniikan valmistus tapatuu Liettuassa.

Tapahtumassa on esillä myös sähkötoimisia hoitokoneita. Ne voitaisiin varmaan tulevaisuudessa muuttaa suomalaisosaamisella kokonaan  autonomisiksi. Varsinkin kun Suomessa valmistetaan laajalti esimerkksi viheralueiden hoitokoneita.

Lepaa 2022 -näyttelyn  järjestäjänä toimii Kauppapuutarhaliitto. Muut järjestäjät ovat Hämeen ammattikorkeakoulu, Lepaa, sekä Hämeen ammatti-instituutti, Lepaa, sekä Lepaan Oppilaskunta. Tapahtuma on järjestetty vuosittain 1964 lähtien.  Näyttely on avoinna 11.–13.8. torstaina ja perjantaina kello 10–17 ja lauantaina kello 10–16.

Lisää: Lepaa 2022 (LINKKI) ja näytteilleasettajaluettelo (LINKKI)

Kuva: Universal Robotics