Nvidia toi lisää Jetson-tekoälyä

Näytönohjaimia tehtaileva Nvidia on tuontu tarjolle Jetson  AGX Orin tekoälymoduulit tuotantokäyttöön. Uutuudet ovat tarkoitettu  reunalaskentasovelluksiin tai robottien ja IoT-laitteiden ohjaukseen.

Nvidian Jetson AGX Orinin -tietokoneen avulla asiakkaat voivat kehittää ratkaisuja käyttämällä suurimpia ja monimutkaisimpia tekoälymalleja ratkaistakseen ongelmia, kuten luonnollisen kielen ymmärtämistä, 3D-havaintoa ja usean anturin yhdistämistä.

Nvidian Jetson AGX Orin -kehitysyksikkö.

Uudet Orin-yksiköt tarjoavat suunnilleen kaksinkertaisen suorituskyvyn verrattuna aikaisempiin Jetson Xavier -ratkaisuihin verrattuna, joita esimerkiksi Volvo on ottamassa käyttöön autoissaan.

Uusin Jetson AGX Orin pystyy suorittamaan jopa 275 biljoonaa toimintoa sekunnissa ja tukee useita samanaikaisia ​​tekoälysovellusputkia Ampere -arkkitehtuurin GPU:lla.

Ensimmäisenä tarjolla on Jetson AGX Orin 32GB -tuotantoyksiköt ja marraskuussa  tulee 64 gigatavun versio. Lisäksi kaksi muuta Orin NX -tuotantoyksikköä tulevat vielä myöhemmin tänä vuonna.

Korttien lisäksi tarjolle on tulossa useita moduuleihin perustuvia sulautettuja ratkaisuja sekä palvelinratkaisuja. Kaikkiaan noin kolmekymmentä kumppanuusyritystä on tuomassa uuteen korttiin perustuvan tuotteen lähitulevaisuudessa.

Tuotantoversioita tuetaan Jetson-ohjelmistopinolla sekä  JetPack SDK:n lisäksi Nvidian eri alustoilla ja kehyksillä. Niitä ovat Isacs robotiikkaan, DeepStream tietokonenäköön, Riva luonnollisen kielen ymmärtämiseen ja TAO Toolkit nopetukseen esikoulutetuilla malleilla. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi Metropolis-kehittäjätyökaluja kumppanuusekosysteemin kautta.

Lisää: Nvidia Jetson Orin (LINKKI), tuotetiedot Jetson AGX Orin 32GB (LINKKI) ja niiden kehitysjärjestelmä (LINKKI) sekä Jetson-tuotteiden jakelijat Suomessa (LINKKI). Tässä aiemmat Uusiteknologia.fi:ssä julkaistut Nvidian tekoälyukortteja käsitelleet artikkelit (LINKKI).

Kuvat: Nvidia