Digitaalinen kaksonen mullistaa laitesuunnittelun

Schneider Electric on julkaissut skaalautuvan EcoStruxure Machine Expert Twin -sovelluksen, joka luo valmistettavasta koneesta tai laitteesta digitaalisen kaksosen. Virtuaalinen sovellus auttaa laitevalmistajia tehostamaan suunnitteluprosessejaan luomalla laitteesta tarkan digitaalisen mallin jo konseptointi- ja suunnitteluvaiheessa.

Schneider Electricisin EcoStruxure Machine Expert Twinsin luvataan digitalisoivann koneenrakennuksen kaikki vaiheet. Sen avulla voi yrityksen mukaan esimerkiksi esitellä vasta suunnitteluasteella olevaa tuotetta visuaalisessa muodossa ostajille.

Laitteen valmistuttua digitaalista kaksosta voi hyödyntää huolto- ja ylläpitotoimenpiteissä ja vaikuttaa näin laitteen seisonta-aikoihin, sanoo Schneider Electricin digitaalisen suunnitteluosuuden johtaja Ali Haj Fraj.

Uudella kehitysalusta voidaan suunnittelun aikana testata prototyyppejä myös virtuaalisesti ja parannella, mikä lyhentää yrityksen mukaan merkittävästi tehdastesteihin kuluvaa aikaa.  Uusi kaksonen voi lyhentää laitteiden käyttöönottoaikaa jopa 60 prosenttia ja markkinoilletuontia 50 prosenttia.

Schneider Electricin EcoStruxure Machine Expert Twin tarjoaa käyttäjälleen mekaanisten ja sähköisten töiden sekä valvontatehtävien samanaikaisen suunnittelun. Alusta sisältää esimerkiksi mekatroniikkakomponentteja, joita voi vetää ja pudottaa paikoilleen, VR/AR-käyttöliittymiä sekä sovelluskirjastoja.

Sovelluksen avoin ohjelmointiympäristö sallii myös lisäosat ja laajennukset, moduuleja ja saumattoman integraation muihin EcoStruxure Machine Expert – ja EcoStruxure Machine Advisor -alustoihin sekäo sovittamisen asiakkaan omiin tietolähteisiin, työnkulkuun ja prosesseihin.