Qt ostaa saksalaisen ohjelmistoyhtiön

Ohjelmistokehityksen Qt Group ostaa saksalaisen laadunvarmistuksen työkalujaja kehittävän Axivion GmbH:n. Yritys on tunnettu muun muassa staattisen analyysin ja ohjelmistoarkkitehtuurin analyysin tuotteistaan. 

Ostettavan liiketoiminnan sovittu kauppahinta ilman velkoja ja käteisvaroja on 32 miljoonaa euroa, josta 24 miljoonaa euroa maksetaan käteisellä ja kahdeksan miljoonaa euroa Qt Groupin osakkeilla.

Saksalaisyhtiön hankinta täydentää Qt Groupin laadunvarmistustyökalujen tuoteportfoliota. Axivionin analyysiratkaisut tehostavat ohjelmistokehitysprosessia havaitsemalla ohjelmiston laatua ja toimintaa rapauttavia tekijöitä, kuten virheet, toistorakenteet ja poikkeamat ohjelmointikäytännöistä.

Qt Group aikoo hyödyntää myyntiverkostoa myydäkseen Axivionin tuotteita uusille ja olemassa oleville asiakkaille, sekä laajentaa myyntiä myös Qt-ekosysteemin ulkopuolisille C/C++ ohjelmistokehitysmarkkinoille.

Vuonna 2021 Axivionin liikevaihto oli viisi miljoonaa euroa ja liikevoitto 1.5 miljoonaa euroa (pro forma). Yritys on syntynyt vuonna 2006 Stuttgartin yliopistosta Yritys työllistää noin 33 henkilöä Saksassa ja Itävallassa.

Kuvituskuva: QT