55 tuuman kaareva näyttö 165 hertsillä

16Samsung tuo tarjolle ensimmäisen 55-tuumaisen 1000R kaarevan Odyssey Ark -pelinäytön, joka tarjoaa 165 Hz:n virkistystaajuuden, yhden millisekunnin vasteajan ja uuden Cockpit-tilan. Näytön hyödyntämiseen on tarjolla erityinen Ark Dial -ohjain.

Samsungin 1000R:n kaarevuuden ansiosta 55-tuumainen näyttö kattaa käyttäjän näkökentän myös reuna-alueet huomioiden. Tätä korostaa Cockpit Mode – ohjain, joka mahdollistaa näytön kääntämisen korkeussäädettävässä jalustassa sekä kallistus- ja kääntötoiminnot optimaalisen, todellisuuteen sulautuvan

Odyssey Ark tuo Samsungin myös Samsungin Quantum Matrix -teknologian käyttöön hyödyntäen erittäin tarkasti hallittuja ja tiiviisti pakattuja Quantum-miniledejä. Uuden 14-bittisen käsittelyn ansiosta tummat että kirkkaat sisällöt näkyvät selkeästi 16 384 mustan eri sävyä grafiikan esiintuomiseksi.

Staattinen 1 000 000:1 -kontrastisuhde tuo hienovaraisimmatkin yksityiskohdat esiin. Lisäksi Neural Quantum Processor Ultra nostaa sisältöä käyttämällä 20 neuroverkosta saatavaa dataa jokaisen visuaalisen yksityiskohdan parantamiseksi ja sisällön skaalaamiseksi jopa 4K-resoluutioon. Näyttöpinta on mattapintainen, joka estää häikäisyjä ja heijastuksia.

Uuden monitorin 165 Hz:n virkistystaajuuden lisäksi Odyssey Ark yhdistää 4K-resoluution (3 840 x 2 160) yhden millisekunnin vasteajalla (GtG) sekä AMD FreeSync Premium Pron, joka maksimoi näytön tarkkuuden.

Flex Move Screenin avulla käyttäjä voi säätää näytön näkyvää kokoa 55-27 tuuman välillä, muuttaa näytön asentoa ja vaihtaa jopa kuvasuhdetta välillä 16:9, 21:9 ja 32:9. Näytön Ark Dial -ohjain on varustettu aurinkopaneelilla, mutta se voidaan ladata myös USB Type-C -liitännällä eli kertakäyttöisiä paristoja ei tarvita.

Uutuus sisältää myös Sound Dome Tech -äänentoiston, johon sisältyy tilaäänikokemusta parantavat AI Sound Booster- ja Dolby Atmos-osuudet. Näytön kulmissa on neljä kaiutinta sekä kaksi keskibassokaiutinta 60 watin 2.2.2-kanavilla. Uuden näytön suositushinta on 2999 euroa.

Lisää: Samsung Finland (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI),