Pieni järjestelmämoduuli helpottaa suunnittelua

Sulautetut markkinat kasvavat edelleen nopeasti. Samalla pyritään optimoimaan tuotekehitystyötä tilanteessa, jossa on siirryttävä perinteisestä mikro-ohjaimesta (MCU) mikroprosessoriin (MPU). Siihen tarjoaa apuaan myös Microchipin uusin SOM-moduuli.

Microchipin SAM9X60D1G-SOM on uusin lisäys yrityksen MPU-pohjaisten SOM-laitteiden valikoimaan. Se käyttää ARM926EJ-S -pohjaista sulautettua MPU:ta joka voi toimia aina 600 MHz kellotaajuuteen asti. Uusi moduuli on suunniteltu moniin MPU32-pääsovelluksiin useilla eri aloilla, kuten lääketieteellisiin laitteisiin, autojen telematiikka- ja infotainment-järjestelmiin, sähköajoneuvojen latureihin ja teollisuuden sekä automaation ohjausratkaisuihin.

Uusi moduuli soveltuu myös tuotteille, jotka on suunniteltu tarjoamaan laskentaominaisuuksia useilla tiedonsiirtoliitännöillä, jotka hyväksytään kerran ja räätälöidään sitten erillisiin projekteihin. Käsin juotettavissa oleva 28 × 28 millimetrin kokoinen moduuli perustuu SAM9X60D1G System in Package (SiP) -järjestelmäpiiriin. Moduuli sisältää MPU:n ja DDR:n yhdessä paketissa sekä virtalähteet, kellot ja muistitallennustilan.

Uutuus on Microchipin ensimmäinen SOM-moduuli, joka on varustettu neljän gigabitin SLC Nand Flashilla. Moduuli sisältää 10/100 KSZ8081 Ethernet PHY:n sekä sarja-mallisen EEPROMin, jossa on esiohjelmoitu MAC-osoite (EUI-48). Se helpottaa laitteistosuunnittelijan työtä, koska monimutkaiset laitteet on jo reititetty SOM:lla, joten asiakkaat voivat suunnitella tuotteensa käyttämällä edullisia nelikerroksisia piirilevyjä.

Asiakkaat voivat halutessaan räätälöidä myös suunnitteluaan edelleen vaaditun suojaustason perusteella, kuten suojatun käynnistyksen ja sirun suojatun avaimen tallennusjärjestelmän (OTP), laitteiston salausmoottorin (TDES, AES ja SHA) ja True Random Generatorin (TRNG) mukaan.

Microchip tarjoaa moduuleille laitteisto- että ohjelmistokehitystuen, kuten MPLAB® Harmony 3 -ohjelmistokehys, MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) ja MPLAB XC32 -kääntäjä. Kokeilusarja SAM9X60D1G Curiosity Evaluation Kit (CPN: EV40E67A) sisältää kolme suosittua Linux-jakelua: BuildRoot, Yocto ja OpenWRT.

Lisää: Microchip (LINKKI) ja tuotetiedot SAM9X60D1G-SOM (LINKKI).