Joustava Ethernet-kaapeli teollisuusratkaisuihin

Saksalaisyhtiö Lapp on tuonut tarjolle uuden erittäin joustavan Ethernet-kaapelin, jossa on Etherline Cat Fast Connect-liitäntä. Uusi 6A FD FC-kaapeli soveltuu esimerkiksi jatkuvasti liikkuviin kaapeliketjuihin ja lyhyille tiedonsiirtoetäisyyksille. Tarjolla on myös liittimet ja tarvittavat asennustyökalut.

Lapp Group jatkaa teolliseen tiedonsiirtoon tarkoitetun mallistonsa laajentamista. Yritys tarjoaa datakaapeleita joko kestävällä PVC-ulkovaipalla tai kulutusta kestävällä PUR-ulkovaipalla niin kuiviin kuin märkiin käyttöympäristöihin.

Uusi Etherline Cat. 6A FD FC-kaapeli on UL-sertifioitu ja tarkoitettu nopeaan tiedonsiirtoon lyhyillä siirtoetäisyyksillä. Johtimien poikkileikkaus on 26 AWG. Kaapelia voidaan käyttää analogisten ja digitaalisten signaalien siirtoon jopa 500 megahertsin taajuusalueelle saakka. Se soveltuu valmistajan mukaan erittäin vaativaan käyttöön koneen liikkuvissa osissa ja kaapeliketjuissa, ja sitä on testattu yli miljoonalla taivutussyklillä.

Alumiinilaminoidusta kalvosta tehdyn yhteisen suojauksen ja keskellä olevan muovisen ratkaisun ansiosta neljää erillistä johdinparia ei tarvitse suojata eikä asentajan tarvitse poistaa kalvosuojaa jokaisesta neljästä johdinparista. Tämä säästää asennusaikaa. Lisäsuojaus sähkömagneettisia häiriöitä vastaan saavutetaan ylimääräisellä kuparisäikeisellä suojauksella, jolla on korkea peittoaste (SF/UTP).

Kaapelin Ethernetline Cat. 6A FD FC:n Fast Connect -rakenteen ansiosta se voidaan yhdistää nopeasti perinteisiin liittimiin, kuten RJ45-liittimiin. Tämän mahdollistaa, että kaapelin sisällä on muovinen ratkaisu, joka erottaa neljä johdinparia, sekä yhteinen sisävaippa.

Uusi suojarakenne takaa valmistajan mukaan myös pitkän käyttöiän.Fast Connect -kaapelin asentamiseen on saatavana erityistyökalu, jossa on useita teriä, joista kutakin voidaan säätää tunkeutumissyvyyden ja terien välisen etäisyyden suhteen. Fast Connect -sisävaippa antaa myös lisäsuojaa johtimien vaurioitumiselta kuorinnan aikana.

Lisää: Lapp Group (LINKKI), Etherline Cat. 6A FD FC -tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen yksiköt Lapp Automation Oy (LINKKI) ja Lapp Connecto Oy (LINKKI).