Suomalaistoimija hamuaa lisää käytettyjä iPhoneja

Suomalainen kunnostettuja Applen iPhone-kännyköitä kauppaava Swappie tarvitsee lisää käytettyjä iPhone-puhelimia. Samalla valtaosa suomalaisista jättää yrityksen selvityksen mukaan vanhan älypuhelimensa myymättä tai laittamatta kiertoon.

Swappien teettämän kyselytutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että vanhan puhelimen myymiseen liittyy käytännön haasteiden lisäksi henkisiä esteitä. Laitetta saatetaan säilyttää, vaikkei siitä ole enää käytännön hyötyä.

Suurin osa vastaajista (63 %) haluaa säilyttää toimivan laitteensa varapuhelimena, vaikka yli kolmannes heistä (38 %) ei ole koskaan käyttänyt laitetta sen säilömisen jälkeen.

Lähes joka viides (18 %) ei ole kiinnostunut puhelimensa eteenpäin myymisestä ollenkaan. Samaisen selvityksen mukaan lähes joka kolmas (28 %) ei myy vanhaa puhelintaan kunnostettavaksi siitäkään huolimatta, että se ei enää toimi kunnolla.

Swappie on pyrkinyt alentamaan vanhojen iPhone-puhelinten välitystä kunnostettavaksi. Postin ja myymälöiden lisäksi yritys on tuonut tarjolle myös palautusautomaatteja suurimpiin kauppakeskuksiin.

Lisää: Kännyköiden kierrätystä ja kunnostettuja kännyköitä käsitelleet aiemmat uutiset Uusiteknologoa.fi:ssä (LINKKI)

Taustaa: Swappie on yksi isoimmista kunnostettuja älypuhelimia myyvä verkkokauppa. Yritys toimii tällä hetkellä 15 Euroopan maassa. Yhtiö kasvoi vahvasti vuonna 2020, jolloin sen myynti oli 110 miljoonaa dollaria (97 miljoonaa euroa). Yrityksellä on yli 1200 työntekijää. Suomessa ja Virossa yhtiöllä on kännyköihin erikoistuneet huoltotehtaat.

Kuvituskuvat: Swappie