Senioripuhelimiin uudenlaista käytettävyyttä

Moni seniori käyttää edelleen joko vuosien takaisia nokialaisia tai erikseen seniorikäyttöön tarkoitettuja peruspuhelimia. Etuna ovat fyysiset näppäimet ja isot numeronäytöt.  Varsinaisia senioripuhelimia on  tarjolla pienempien kiinalaismerkkien lisäksi ruotsalaistaustaisella Dorolla ja itävaltalaisella emporialla. 

Seniori-ikäisille on normaalitarjonnan lisäksi erikoisrakenteisia älypuhelinversioita vain Dorolla ja emporialla. Yritys on aktivoitumassa voimallisemmin kaikissa Pohjoismaissa kun digitalisuuden vaateet vain nousevat. Toisaalta eläkeikään ovat tulleet jo ensimmäiset diginatiivit, mutta heilläkin aistien heikkeneminen voi aiheuttaa ongelmia normaalilaitteiden kanssa.

    Emporian senioripuhelimia.

”Nyt oli oikea aika tulla Pohjoismaiden markkinoille, jossa näemme suuren potentiaalin”, sanoo emporian pääomistaja ja toimitusjohtaja Eveline Pupeter, joka vierailee tänään Helsingissä. Yrityksen mallistossa on kuusi helppokäyttöisyyteen pohjautuvaa älypuhelinta sekä tablettitietokone ikäihmisten tarpeisiin.

Itävaltalaisyhtiön konseptiin kuuluu, että laitteiden tuotekehittelyssä niiden käyttäjät ovat myös mukana. Tutkimusten ja yhteisten työpajojen avulla on selvitetty ikäihmisten tarpeet ja käyttötottumukset, jotka on huomioitu laitteiden älykkäissä yksityiskohdissa.

”Kyse ei ole vain laitteista ja niiden helppokäyttöisyydestä, vaan emporian tavasta tukea ikäihmisiä ja varmistaa heidän mukanaolonsa kehityksessä’’, sanoo yrityksen Pohjoismaiden myynnistä vastaava Heikki Tarvainen. Yritys kouluttaa lisäksi yhteistyökumppanien kanssa tukihenkilöitä auttamaan laitteiden käyttöönotossa ja niiden hyödyntämisessä parhaalla mahdollisella tavalla.

Taustaa: Itävaltalainen emporia Telecom on perustettu vuonna 1991 ja toimii tällä hetkellä yli 30 maassa. Yhtiön pääkonttori on Itävallan Linzissä, minkä lisäksi emporialla on toimipisteet Brysselissä, Frankfurtissa, Helsingissä, Lontoossa, Milanossa, Pariisissa ja Kiinan Schenzenissä. Yhtiön pääomistaja ja toimitusjohtaja on Eveline Pupeter.  Emporia myy vuosittain noin 700 000 laitetta ja yhtiön liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa.

Kuvat: emporia Telecom