IoT-henkilölaskuri ilman kameraa

Oululainen IoT-suunnittelutalo  Haltian on esitellyt kamerattoman  Thingsee Count-henkilölaskurin toimistokäytön valvontaan. Uutuus on varustettu langattomalla tiedonsiirrolla älyrakennuksia ja toimistosovelluksia varten.

Koronan jälkeen ollaan palaamassa uudelleen toimistoille. Nykyaikaisen työtila tarjoaa edelleen parhaat mahdolliset työolosuhteet yhteistyötä vaativiin töihin. Jotta tilat voidaan optimoida tinkimättä työntekijöiden kokemuksesta, oleellista on ymmärtää, kuinka olemassa olevia tiloja käytetään.

Thingsee Count auttaa yrityksiä suunnittelemaan ja toteuttamaan palaamisen toimistokäytäntöön paremmin, koska monet yritykset haluavat nyt tietää, mikä on ihmisten määrä ja kuinka monta ihmistä toimistolla vierailee. Reaaliaikaisten käyttötietojen avulla yritykset voivat myös tehdä tietoisia päätöksiä tilatarpeista ja toimistosuunnittelusta.

Thingseen henkilömäärälaskurin avulla yritykset voivat tunnistaa suosituimmat tilat ja seurata niiden täyttö- ja käyttöastetta, määrittää ruuhka-ajat, seurata kävijämääriä ja ihmisten liikennettä, määrittää pohjapiirroksen muutosten vaikutukset ja estää suosittujen tilojen, kuten kahviloiden tai yleisten wc-tilojen, ruuhkautumisen.

Thingsee Count  perustuu tunnistussäteeseen, mikä tarkoittaa, että se on GDPR-yhteensopiva ja suojaa henkilöiden identiteettiä, toisin kuin kamera- tai tekoälypohjaiset henkilömäärälaskuriratkaisut. Uuden ratkaisun tiedot voidaan integroida mihin tahansa analysointi- tai työpöytäsovellukseen, kuten Haltianin Empathic Building -ratkaisuun.

Uutuus on tarkoitettu käytettäväksi langattomissa Wirepas Mesh-verkoissa ja teholiityntänä on ulkoinen USB-liitäntä.

Haltian toimitusjohtaja Pasi Leipälän mukaan uutuus on tärkeä lisäys kattavaan IoT-anturilaitteiden valikoimaan. Käytännössä uutuus helpottaa käytönraportointia ja kävijälaskentaa älyrakennuksille ja älytoimistoille.

Laskennan lisäksi Haltianin IoT-tarjonta sisältää laitteita esimerkiksi läsnäolon, ilmanlaadun, lämpötilan, vesivuotojen ja täyttömäärien seurantaan.

Lisää: Haltian (LINKKI) ja Thingsee Count -tuotetiedot (LINKKI).

Päivitetty