Kännyköihin virtuaalinäytön tarjoavat erikoislasit

Kiinalaisvalmistaja Lenovo on tuomassa näyttölasit, joiden avulla voi uppoutua pelaamiseen, viihteen suoratoistoon ja tietoturvan parantamiseen missä tahansa. Glasses T1 -näyttölasit liitetään mobiililaitteisiin USB4-liitännän kautta.

Uudet Lenovon virtuaalilasit eivät ole valmistajan mukaan vain hauskanpitoa varten. Niiden avulla voi tehdä myös turvallisemmin töitä mobiililaitteilla, kun luottamuksellisten asiakirjojen muokkaaminen tietokoneella julkisissa tiloissa aiheuttaa riskejä. Silmikon avulla syntyy yksityinen työtila, joka estää olkapään yli tarkastelun.

Vaadittava kuvanlaatu saavutetaan mikro-oled-näyttötekniikalla, tarkkuus on silmää kohden 1920 x 1080 pikseliä 60 Hz. Silmikot voidaan yhdistää useimpiin mobiililaitteisiin USB-C:n avulla. Applen MacOS-laitteiden lisäksi lasit voidaan liittää erillissovittimen avulla Applen iOS:n Lightning-liitäntäisiin laitteisiin

Lenovon silmikoissa on vaihdettavat nenäsilmukat, säädettävät ohimosangat ja ne tukevat mukautettuja reseptilaseja kiinnitettävällä kehyksellä, jotta pitkäaikainenkin lasien käyttäminen olisi mahdollisimman mukavaa.

Uudet Glasses T1 -lasit tuleva myyntiin ensin Kiinassa vuoden 2022 lopulla ja muualla valituilla markkinoilla vuonna 2023. Hinta kerrotaan vasta myöhemmin.

Lisää: Lenovon virtuaalitekniikan tapahtuman tuoteantia, syyskuu 2022 (LINKKI) ja aiemmasta heinäkuun 2022 ammatti-VR-silmikoihin keskittyneestä tapahtumasta (LINKKI).