Aurinkokennot lasitetuille parvekkeille

Parvekelasituksia tuottava Lumon on tuomassa tarjolle aurinkoenergiaa keräävän kaideratkaisun. Sen kehitystyö on edennyt jo vaiheeseen, että tuotteelle on tuotantovalmius ja nyt yritys etsii sopivaa koekohdetta, jossa uutta eKaidetta voisi pilotoida käytännössä.

Perinteinen kaideverhousmateriaali on korvattu erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla, joka täyttää parvekkeille asetetut turvallisuusvaatimukset. Lisäksi kaikki sähköjohdot ja kytkennät on tyylikkäästi piilotettu, jolloin lopputuloksesta tulee elegantti ja tyylikäs.

”Olemme korvanneet normaalin kaideverhousmateriaalin erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla, joka sijoitetaan kaidelasien väliin. Se täyttää parvekkeille asetetut turvallisuusvaatimukset ja erilaiset sähköjohdot ja kytkennät on piilotettu. Aurinkokennojen keräämä energia johdetaan joko huoneiston tai taloyhtiön sähköverkkoon.

Nyt Lumon etsii koekohteeksi kerrostalojen julkisivulasituksia niin uudis- kuin korjausrakentamisen alueelta. Lumon tekee hankkeistra kohdekohtaisen suunnitelman ja laskee arvioidun tuottolaskelman, jotta investointi oli asiakkaalle kannattava.

”eKaiteen tuottolaskelma riippuu aina monesta tekijästä, kuten asennettavien paneeleiden määrästä ja niiden ilmansuunnasta. Tämänhetkisillä energian hinnoilla takaisinmaksuaika on huomattavasti lyhyempi, kuin normaaliolosuhteissa’’, sanoo Lumon konsernin kehitystoiminnasta vastaava Risto Kivioja.

Laskelmat ovat jo hänen mukaansa  osoittaneet, että sen vuosituotto vastaa keskimäärin 35 prosenttia kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta.

Lisää: Lumon eKaide tuotetiedot (LINKKI).